Για τη ζωή του, την πολιτική και για την οικογένειά του μίλησε στην Ελεονώρα Μελέτη και το «MEGA Καλημέρα» ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

«Mε την Ευγενία έχουμε κάνει πολλή δουλειά με τα αρχαία ελληνικά, έχει γίνει «απόστολος της ελληνικής γλώσσας». Γνώρισα την Ευγενία στην «Ελληνική αγωγή». Η Ευγενία ήρθε ως μαθήτρια στα μαθήματά μου της ιστορίας των αρχαίων ελληνικών» και της είχα βγάλει ένα cd με τους ορφικούς ύμνους. Εγώ δεν μιλάω αρχαία, έχω σπουδάσει αρχαία, το πτυχίο μου είναι στην ιστορία, αλλά η Ευγενία πια μιλάει αρχαία, δεν την πιάνεις», είπε αρχικά ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Και ο Περσέας και ο Αλκαίος έχουν μάθει αρχαία ελληνικά, τους έχετε δει σε παραστάσεις της «Ελληνικής αγωγής», μιλάνε αρχαία πολύ καλυτέρα από εμένα», συμπλήρωσε.

Για την Ευγενία Μανωλίδου επεσήμανε πως, «η τηλεόραση δεν άρεσε ποτέ την Ευγενία Μανωλίδου. Την έκανε καθαρά από ανάγκη. Η αλήθεια είναι ότι της κάνουν πρόταση κάθε καλοκαίρι από τα κανάλια, εκείνη δεν θέλει να κάνει άλλο τηλεόραση. Εγώ δεν θα είχα αντίρρηση, εγώ την είχα ενθαρρύνει να πάει στην τηλεόραση από την αρχή».


«Μας κάλεσαν»

Για την παρουσία του στο μνημόσυνο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου εξήγησε πως, «δεν γινόταν να μην πάω στο μνημόσυνο του τέως, έχω οικογενειακές και φιλικές σχέσεις εδώ και αρκετά χρόνια και τους εκτιμώ πάρα πολύ. Πέθανε ένας άνθρωπος, έτυχε να είναι ο τέως βασιλιάς, μας κάλεσαν στην κηδεία και στο μνημόσυνο και πήγαμε, δεν είναι πολιτικό ζήτημα».

«Δεν φημίζομαι για την ψυχραιμία μου, όμως για το μέγεθος όσων ακούω κάθε μέρα, γενικά καλά τα αντέχω. Γενικά δεν ακούω τίποτα, ότι και να γράφουν δεν με πολυνοιάζει», τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

«Ανοησίες»

Επίσης, ο Άδωνις Γεωργιάδης εξήγησε τι συνέβη με δημοσίευμα που τον ήθελε να «βιαιοπραγεί σε βάρος της γυναίκας του». «Όταν μου έστειλαν το δημοσίευμα ότι «έδερνα την Ευγενία», τους απάντησα «δεν με νοιάζει, μην μου στέλνετε «ανοησίες». Πήραν το δημοσίευμα του site όλοι οι λογαριασμοί του ΣΥΡΙΖΑ και το έκαναν πρώτο θέμα. Μου φορτώσανε γυναίκες, μου φορτώσανε λεφτά, μου φορτώσανε ότι δέρνω. Ό,τι μπορείς να φανταστείς. Αφού προσπάθησαν να με εκτελέσουν με την Novartis, θέλανε να βγάλουν ότι δέρνω την γυναίκα μου.  Όποιος με ξέρει εμένα, αυτό είναι αστείο ότι  δέρνω την γυναίκα μου, όχι δεν θα το έκανα ποτέ, είναι τόσο έξω από εμένα, δεν υπάρχει πιθανότητα. Αναγκάστηκε η Ευγενία και μίλησε και μίλησα κι εγώ, γιατί αν δεν το κάναμε θα νομίζανε ότι είναι αλήθεια κιόλας», υπογράμμισε ο κ. Γεωργιάδης.


Για την προσωπικότητά του και τις συνήθειές του είπε: «Έχω κάνει μηνύσεις για πάρα πολλά που έχουν γραφτεί στο twitter, αλλά δυστυχώς έχει μια μεγάλη ανωνυμία και οι μηνύσεις πάνε με πολύ αργή διαδικασία. Δεν λέω ότι αποφεύγω τους καυγάδες, δεν είμαι και ο πιο ζεν άνθρωπος που ξέρεις. Μου αρέσει να παίζω τένις, πριν γινώ υπουργός έτρεχα μαραθώνιο, τώρα δεν έχω χρόνο. Έχω παίξει τένις με τον Νίκο Χατζηνικολάου, είναι φίλος μου παίζουμε φιλικά. Στον σύγχρονο κόσμο οι άνθρωποι αθλούνται και αυτό είναι καλό πρότυπο».


«Πέφτουμε ξεροί»

Τι γίνεται όταν σβήνουν τα «φώτα» της πολιτικής; «Όταν τελειώνουν οι υποχρεώσεις της ημέρας γυρνάμε στο σπίτι και συνήθως πέφτουμε ξεροί. Έχω πει στην Ευγενία να ασχοληθεί με την πολιτική, εκείνη ούτε να το ακούσει. Αν πω στην Ευγενία ότι αποσύρομαι από την πολιτική, θα πέταγε από την χαρά της. Με την πρώην σύζυγό μου είμαστε πολύ αγαπημένοι, δουλεύαμε μαζί και έχουμε εξαιρετικές σχέσεις. Είμαστε πολύ αγαπημένοι και με τους γονείς της πρώην συζύγου μου, επειδή έχω χάσει κι εγώ τους  γονείς μου», σημείωσε.

«Όταν τελειώσουν όλα, θέλω να ξεκουραστώ, γιατί η ένταση της καθημερινότητας είναι πολύ μεγάλη. Όταν σβήνουν τα φώτα, με άλλους πολίτικους μου αντίπαλους μιλάω κανονικά, με άλλους δεν υπάρχει σημείο επαφής. Αν χρειαστεί να κάνω φασαρία θα την κάνω, αλλά αν μπορώ να την αποφύγω το προτιμώ», πρόσθεσε στη συνέχεια.