Με τη νίκη τους επί των Philadelphia Eagles 38-35 στην Αριζόνα, οι Kansas City Chiefs κατέκτησαν το Super Bowl και δικαίωσαν τον ηγέτη τους, Πάτρικ Μαχόμς, τον οποίο κάποιοι έχουν προλάβει να χαρακτηρίσουν καλύτερο από τον Τομ Μπρέιντι. 

Το απίστευτο, όμως, ήταν ότι υπήρχε ένας Έλληνας σε αυτήν την ομάδα. Ο Γιώργος Καρλαύτης, που παίζει τστη θέση του defensive end, είναι γιος του συγχωρεμένου Μαθιού Καρλαύτη, που πέθανε νωρίς, στην ηλικία των 44, και είχε τελέσει έφορος της ομάδας πόλο Ανδρών του Παναθηναϊκού (2012-14). Γεννήθηκε, μάλιστα, στην Αθήνα πριν μετακομίσει με τη μητέρα του, Έιμι, και τα τρία αδέλφια του στις ΗΠΑ.

@kyriakosmitsotakis_ Σήμερα συνάντησα τον Γιώργο Καρλαύτη ο οποίος ειναι πρωταθλητής στο αμερικανικό ποδόσφαιρο έχοντας κερδίσει το super bowl με την ομάδα του. #fyp #tiktokgreece ♬ original sound - Kyriakos Mitsotakis


Ο Γιώργος Καρλαύτης έλαβε πρόσκληση από το Μέγαρο Μαξίμου για την Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου, και δώρισε μια φανέλα του στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος σε ανάρτηση που έκανε, είπε το αυτονόητο: ότι είναι απίστευτο να υπάρχει Έλληνας πρωταθλητής στο NFL.

Στην ανάρτησή του ο πρωθυπουργός, που έλαβε από τον παίκτη μια φανέλα με το όνομά του, έγραψε: «Με τον “Greek Freak” του NFL @georgekarlaftis. Δεν θα φανταζόμουν ποτέ ότι θα είχαμε Έλληνα πρωταθλητή στο αμερικανικό ποδόσφαιρο». Ο Καρλαύτης έγινε πρόσφατα ο δεύτερος Έλληνας που κατακτά πρωτάθλημα στο αμερικανικό ποδόσφαιρο (πρώτος ήταν ο Ελληνικής καταγωγής, αλλά Αμερικανός Κρις Μαραγκός το 2018), άθλημα το οποίο όταν μετακόμιζε στις ΗΠΑ στα 13 του, δεν γνώριζε καν. Παραμένει μάλιστα φανατικός φίλος του Παναθηναϊκού.