H ολοκλήρωση των ερευνών, η ταυτοποίηση των θυμάτων, η ενημέρωση των συγγενών, η παρακολούθηση της υγείας των νοσηλευομένων, η απομάκρυνση των αμαξοστοιχιών, η αποκατάσταση του πεδίου και κάθε άλλη σχετιζόμενη με το τραγικό δυστύχημα ενέργεια και δράση είναι το αντικείμενο του κυβερνητικού κλιμακίου υπό τον υφυπουργό, Χρήστο Τριαντόπουλο, ο οποίος βρίσκεται από το πρωί της Τετάρτης στα Τέμπη.

Στο κυβερνητικό κλιμάκιο συμμετέχουν οι γενικοί γραμματείς Μεταφορών, Ιωάννης Ξιφαράς, Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργος Σταμάτης, Υπηρεσιών Υγείας, Ιωάννης Κωτσιόπουλος, και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου. Σύμφωνα με τις εντολές του πρωθυπουργού, ο Τριαντόπουλος συντονίζει το κλιμάκιο, ενώ βρίσκεται σε απευθείας γραμμή μαζί του, ενημερώνοντάς τον συνεχώς για τις εξελίξεις.

Μαθαίνουμε πως όλοι οι υπουργοί έχουν λάβει εντολές από τον Κυριακό Μητσοτάκη να είναι σε συνεχή επαφή με το κλιμάκιο στον χώρο της τραγωδίας παρεμβαίνοντας και λύνοντας προβλήματα. Μείζων και ο ρόλος του περιφερειάρχη, Κώστα Αγοραστού. Στο μεταξύ πολλά έχουν να ειπωθούν μετά την ολοκλήρωση της επιχείρησης στα Τέμπη για τη στάση της Hellenic Train αλλά και για τον ΟΣΕ στο πεδίο...

*Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή το Σάββατο 4 Μαρτίου 2023