Ανέβηκε η πολιτική αντιπαράθεση στη Βουλή με επίκεντρο το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη και ξεκίνησε ο πόλεμος των ευθυνών.

Ειδικότερα, κατά την συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων δημιουργήθηκε ένταση ανάμεσα στην υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Φίλη.

Πριν ξεσπάσει η κόντρα, τα μέλη της επιτροπή τήρησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος.

Μιλώντας για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων «"Ζούμε Αρμονικά Μαζί – Σπάμε τη Σιωπή": Ρυθμίσεις για την πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας και του εκφοβισμού στα σχολεία και άλλες διατάξεις» η Νίκη Κεραμέως ανέφερε πως: «Στο υπουργείο Παιδείας είμαστε διπλά συντετριμμένοι, γιατί κόπηκε το νήμα της ζωής και σε φοιτήτριες και φοιτητές. Αυτό που έχει σημασία είναι να λειτουργήσουν αποτελεσματικά, έτσι ώστε η συγγνώμη μας να μετουσιωθεί σε πράξεις, για να μην ζήσουμε ξανά ανάλογες καταστάσεις».

Από την πλευρά του, ο Νίκος Φίλης απαντώντας, είπε: «Βλέπουμε τα παιδιά στις πλατείες που κατέβηκαν στις συγκεντρώσεις, που κατέβηκαν για να εκφράσουν την οργή τους σε μια πολιτική που τους βλέπει σαν αριθμό. Σαν υπεράριθμους. Και είδαμε και πάλι ένα ανάλγητο κράτος που έστειλε εγκύκλιο για αυτούς που απουσίαζαν και είδαμε και τα ΜΑΤ.  Με δακρυγόνα. Η βία είναι ο θάνατος 57 και πλέον ανθρώπων».

Και συνέχισε: «Είναι πολιτικά υπεύθυνη, σέβομαι τη στιγμή και την δολοφονία των μαθητών. Την σέβομαι γι’ αυτό και μιλώ. Η συγγνώμη πρέπει να εννοείται και δεν πρέπει να γίνεται μετά από πέντε ημέρες η συγγνώμη πρέπει να γίνεται όταν χτυπούν τα παιδιά στις πλατείες και όταν δολοφονούν παιδιά στα τρένα».

Τέλος, ο κ. Φίλης επιτιθέμενος στην υπουργό Παιδείας, αφού είπε πως την ευθύνη έχει αυτή η πλειοψηφία ποτ μετατρέπει ένα πένθος σε πεδίο για πολιτική κόντρα, ρώτησε την υπουργό: «Θα δείξει ένα ανάλγητο πρόσωπο στα παιδιά που κατέβηκαν να διαδηλώσουν; Θα καταμετρηθούν οι απουσίες;».