Έντονες αντιδράσεις προκάλεσαν οι εικόνες όπου νοσηλευτές του Δημοτικού Ασθενοφόρου πλένουν με το λάστιχο 70χρονη γυναίκα με ψυχική ασθένεια στην πιλοτή πολυκατοικίας στον Ωρωπό.

Το εν λόγω περιστατικό συνέβη στις 28 Φεβρουαρίου, όταν έπειτα από καταγγελίες κατοίκων ιδιωτικό ασθενοφόρο έφτασε στην πολυκατοικία αυτή με σκοπό να παραλάβει μια 70χρονη γυναίκα που λόγω ψυχικών προβλημάτων ζούσε κάτω από άθλιες συνθήκες. Έπρεπε να τη μεταφέρουν στο νοσοκομείο, επέλεξαν όμως πριν να την πλύνουν, όχι στο διαμέρισμά της, αλλά γυμνή στην πιλοτή, και μάλιστα με πιεστικό λάστιχο.

Πλεύρης: Απάνθρωπο γεγονός

«Μιλάμε για απαράδεκτο, απάνθρωπο γεγονός, που ξεπερνά τα όρια της προσβολής της ανθρώπινης προσωπικότητας και φτάνει στα όρια του βασανισμού ενός ατόμου. Το συγκεκριμένο πλήρωμα είναι πλήρωμα ιδιωτικού ασθενοφόρου που συμβάλλεται με τον Δήμο Ωρωπού και στα οποία το υπουργείο Υγείας δεν έχει καμία αρμοδιότητα ελέγχου. Ούτε εγκρίνονται ούτε αδειοδοτούνται από το υπουργείο Υγείας. Όμως ο ένας από τους δύο είναι υπάλληλος στο Δαφνί και το υπηρεσιακό συμβούλιο του είχε δώσει τη δυνατότητα να κάνει ιδιωτικό έργο. Παρόλο που αυτή την απάνθρωπη συμπεριφορά την κάνει ως ιδιώτης σε ιδιωτικό έργο, δεν έχει θέση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Ήδη έχει τεθεί σε αργία από χθες και παράλληλα κινείται η διαδικασία του πειθαρχικού», τόνισε αναφερόμενος στο σοκαριστικό περιστατικό ο Θάνος Πλεύρης μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα Mega».