«Δικαιολογημένη η οργή του κόσμου», δήλωσε στα «Παραπολιτικά» 90,1 και στην εκπομπή «Εκείνη κι εγώ», με τον Θανάση Φουσκίδη και τη Στέλλα Γκαντώνα, ο γραμματέας Προγράμματος της ΝΔ και βουλευτής, Χάρης Θεοχάρης. Είπε πως υποχρέωση της επιτροπής που συγκρότησε η κυβέρνηση είναι να εκδώσει ένα πόρισμα το συντομότερο δυνατόν με ορίζοντα εβδομάδων και όχι μηνών, ενώ σημείωσε πως δεν νοείται να μην υπάρχει αποκατάσταση της ασφάλειας του σιδηροδρόμου. Ο κ. Θεοχάρης τόνισε μάλιστα πως πρέπει να είναι εκ νέου υποψήφιος ο Κώστας Καραμανλής, αναγνωρίζοντας πως σε κάποια σημεία δεν τέθηκε σε πλήρη εφαρμογή το πρόγραμμα τους κόμματος.

Aναλυτικά οι δηλώσεις του 

Η οργή του κόσμου είναι δικαιολογημένη και είναι η οργή που νιώθουμε όλοι μας, δεν είναι κάτι διαφορετικό απ’ ό,τι νιώθει ο κάθε πολίτης, και προσπαθούμε να συνειδητοποιήσουμε για ποιο λόγο συνέβη αυτό το αποτρόπαιο δυστύχημα.

Υποχρέωση της επιτροπής που έβαλε η κυβερνηση είναι να μας φέρει ένα πόρισμα το συντομότερο δυνατό, κατά την άποψή μου με ορίζοντα εβδομάδων και όχι με ορίζοντα μηνών, ώστε να υλοποιηθεί ένα άμεσο σχέδιο. Η αίσθησή μου είναι ότι τις επόμενες ημέρες και ο κ. Γεραπετρίτης θα έχει να ανακοινώσει πράγματα σε σχέση με αυτό και δεν νοείται να μην υπάρχει πλήρης αποκατάσταση του αισθήματος ασφαλείας και της ουσίας της ασφάλειας των σιδηροδρόμων τους επόμενους μήνες.

Αυτό το δυστύχημα μας θέτει όλους προ των ευθυνών μας σε σχέση και με τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί και το πολιτικό σύστημα αλλά σίγουρα και το Δημόσιο, γιατί ο ΟΣΕ είναι μια δημόσια υπηρεσία, για το πώς λειτουργούμε, ποια είναι η αποτελεσματικότητά του, ποιες είναι οι παθογένειες τις οποίες έχουμε όλοι ζήσει και ανεχτεί όλες τις προηγούμενες δεκαετίες.

Ερωτηθεις αν πιστεύει ότι θα πρέπει να είναι εκ νέου υποψήφιος στις ερχόμενες εκλογές ο κ. Καραμανλής: Θεωρώ ότι πρέπει να είναι εκ νέου υποψήφιος γιατί θα θέσει τον εαυτό του στην κρίση του ελληνικού λαού.

Ερωτηθείς γιατί υπήρξε άγνοια: Αυτό το δυστύχημα συμπυκνώνει μέσα του όλες τις παθογένειες της μεταπολίτευσης της χώρας μας. Έχουμε την έλλειψη αξιοκρατίας, τον φόβο μπροστά στην τεχνολογία, τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, έχουμε δηλαδή ό,τι μπορεί να φανταστεί κάποιος που συζητάμε μεταξύ μας. Καταρχήν μιλάμε για την εξήγηση και η εξήγηση είναι ότι σε κάποια σημεία το πρόγραμμά μας, όπως το είχαμε περιγράψει, δεν το θέσαμε σε εφαρμογή με την ορμή που θα έπρεπε να το θέσουμε. Φτάσαμε σε αυτό το 70% και όχι στο 100%. Κάναμε τρεις αλλαγές, ενώ έπρεπε να είχαμε κάνει δέκα. Το πρόβλημα είναι ότι πολλές φορές προέρχεται από όλους αυτούς οι οποίοι προσπαθούν να θέσουν εμπόδια σε αυτού του είδους τις αλλαγές και τώρα έρχονται να ζητάνε τον λόγο που συμβαίνουν όλα αυτά. Ενώ η πραγματική κριτική, που την αποδέχομαι και με κάνει μαζί με την οργή που νιώθω πιο αποφασισμένο να μην κινηθούμε στο ίδιο επίπεδο, είναι γιατί αργήσατε, γιατι ακούσατε αυτούς που δεν θέλουν την αξιολόγηση, που δεν θέλουν την αξιοκρατία, που θέλουν πάλι με λογική κομματική να παίρνονται οι αποφάσεις και μια σειρά από παθογένειες που ξέρουμε όλοι μας.