Τόσο στη Νέα Δημοκρατία όσο και τον ΣΥΡΙΖΑ έριξε ευθύνες ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, για την πολύνεκρη σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στην κρατική τηλεόραση. 

«Επιμένουμε σε αυτό που είπαμε από την πρώτη στιγμή ότι πρόκειται για προδιαγεγραμμένο έγκλημα. Το λέγαμε και πριν καθώς είναι πολύ γνωστό ότι στη Βουλή, οι βουλευτές του ΚΚΕ είχαμε θέσει αυτό το ζήτημα προειδοποιώντας για δυστύχημα μεγάλης έκτασης στους ελληνικούς σιδηροδρόμους» σημειώσε.

Έπειτα, τόνισε πως: «Η Νέα Δημοκρατία προχώρησε την ιδιωτικοποίηση και το τελειωτικό χτύπημα ήρθε με την εφαρμογή της κοινοτικής οδηγίας για την απελευθέρωση των σιδηροδρομικών συγκοινωνιών που ψήφισαν η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ». Όσον αφορά στις ευθύνες που πρόκειται να αποδοθούν, ο κ. Κουτσούμπας τόνισε πως αυτές δεν πρόκειται να έρθουν από την Εξεταστική Επιτροπή που ενδεχομένως να γίνει στη Βουλή, αφού δεν τις αποδίδει. Ο γγ του ΚΚΕ, κιόλας, μίλησε για επίληψη ευθυνών από τη Δικαιοσύνη και όχι από τη Βουλή. 



Πάντως, σε ό,τι αφορά τη συνεργασία του κόμματοος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ δήλωσε ότι «δεν με εκπλήσσει το ενδεχόμενο συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με τον Κυριάκο Βελόπουλο» και εξήγησε: «Πέντε χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ συγκυβερνούσε με τον Πάνο Καμμένο. Τι διαφορά έχει;»

Αυτό αναρωτήθηκε ο κ. Κουτσούμπας και υποστήριξε ότι μετά τις εκλογές είναι πολύ πιθανό τα αστικά κόμματα να προχωρήσουν στη συγκρότηση κυβέρνησης ειδικού σκοπού ή κυβέρνησης συνεργασίας: «Αυτά τα κόμματα κινούνται στην ίδια ράγα της ΕΕ, που οδηγεί σε τραγωδίες».