«Οι δύο προηγούμενες τραγωδίες στην Ηλεία και στο Μάτι δεν είχαν ανθρωπογενή αιτία. Στους δύο τότε υπουργούς μπορεί να καταλογιστεί ευθύνη για την απεαύριον της τραγωδίας», ανέφερε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Εκείνη κι εγώ» με τον Θανάση Φουσκίδη και τη Στέλλα Γκαντώνα ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κατρούγκαλος.

Όπως τόνισε: «Η ευθύνη του κ. Καραμανλή είναι πολιτική και προσωπική, δεν ευθύνεται απλώς για ένα λάθος που έγινε στη βάρδια του, γιατί κούναγε το δάχτυλο όταν η αντιπολίτευση και οι εργαζόμενοι έθεταν τα προβλήματα. Είχε αγνοήσει την παραίτηση του αρμόδιου και 3 εκτροχιασμούς και 11 ατυχήματα».

Παράλληλα υπογράμμισε ότι «όσοι έχουν κυβερνήσει έχουν ευθύνη στο μέτρο που τους αναλογεί για την κατάσταση στα τρένα. Όμως τα βασικά αίτια για την εν γένει κακοδαιμονία είναι δύο, ο πελατειασμός και η διαχείριση των τρένων. Είχε φτάσει ο ΟΣΕ 10,5 δισ. έλλειμμα».

Ακόμη είπε ότι «η δεύτερη μεγάλη αιτία και διαφορά μας με τη Ν.Δ. είναι η υποτίμηση των δημόσιων υπηρεσιών και αγαθών» και επισήμανε πως «δεν θα λειτουργούσαμε ως πολιτικοί τοκογλύφοι να θέλουμε να καρπωθούμε από αυτή την τραγωδία».