Σε οξείς τόνους απάντησε η Χαριλάου Τρικούπη στις δηλώσεις του Ανδρέα Λοβέρδου, ο οποίος νωρίτερα είχε πάρει αποστάσεις από τη δήλωση του Νίκου Ανδρουλάκη για κυβέρνηση συνεργασίας με αρχηγό τρίτο πολιτικό πρόσωπο, άγνωστο ακόμα ποιο και όχι τον Κυριάκο Μητσοτάκη ή τον Αλέξη Τσίπρα.

Ειδικότερα, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, ανέφερε πως «δεν γίνεται να απορρίπτουμε πρόσωπα, χωρίς να προτείνουμε κάποια συγκεκριμένη εναλλακτική πρόταση».

«Όταν πάμε στις εκλογές και απορρίπτουμε πρόσωπα, πρέπει και να προτείνουμε πρόσωπα, για να έχουν ξεκάθαρη εικόνα οι πολίτες», τόνισε χαρακτηριστικά.

Οι δηλώσεις αυτές έφεραν αντιδράσεις στους κόλπους του ΠΑΣΟΚ. Συγκεκριμένα στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη σχολίασαν πως «είναι πολιτικά παράδοξο ο Α. Λοβέρδος να έχει κοινές αγωνίες με τον Γ. Οικονόμου και τον Α. Σκέρτσο».

Ρόλο σε όλα αυτά πάντως παίζει σύμφωνα με ορισμένους και το γεγονός ότι ο βουλευτής του κόμματος κατατάσσεται στην «αντΙ - ΣΥΡΙΖΑ» πτέρυγα του ΠΑΣΟΚ 

Τι είχε πει ο Νίκος Ανδρουλάκης στην ΕΡΤ

Σε ερώτηση για τα σενάρια των μετεκλογικών συνεργασιών, ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ ουσιαστικά οδήγησε, με την τοποθέτησή του, σε αδιέξοδο τις κυβερνήσεις συνεργασίας, λέγοντας «όχι» σε πρωθυπουργό Μητσοτάκη ή Τσίπρα.

Διευκρίνισε, δε, ότι μιλά για αμιγώς πολιτική κυβέρνηση, όπως και για πρωθυπουργό που θα είναι πολιτικός, χωρίς να «φωτογραφίσει» κάποιο συγκεκριμένο πρόσωπο, παρότι είπε ότι το κόμμα του την τελευταία 20ετία είχε πρωθυπουργό μόνον για τρία χρόνια. Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να μπει στη διαδικασία της συζήτησης για κυβερνητικές συνεργασίες αν δεν λάβει ένα «ισχυρό διψήφιο» ποσοστό στις κάλπες.