Ο επικεφαλής της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κατρίνης, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Γιατί με ξύπνησες πρωί», με τον Βασίλη Σκουρή και τον Σωτήρη Ξενάκη, έδωσε μια σαφή κατεύθυνση για το πώς θα κινηθεί το κόμμα προεκλογικά και μετά τις εκλογές.

«Διαφωνώ με την τοποθέτηση του Ανδρέα Λοβέρδου και δε συμβάλλει στον κοινό στόχο για τις εκλογές με συγκεκριμένο πρόταγμα να αλλάξει το μοντέλο διακυβέρνησης, με συγκεκριμένους όρους που θέτονται δημοσίως.

Πρέπει στις δημόσιες τοποθετήσεις μας όλοι να αναλογιζόμαστε ότι οι δηλώσεις μας μπορεί να χρησιμοποιηθούν εναντίον της παράταξης», επισήμανε ο κ. Κατρίνης.

«Είμαστε οι μόνοι που λέγαμε ότι η λύση στο πρόβλημα σταθερότητας είναι η πρώτη Κυριακή, άλλοι μιλούσαν για δεύτερες εκλογές μέχρι να επιτευχθεί η αυτοδυναμία.

Πιστεύω ότι το ΠΑΣΟΚ θα έχει ποσοστό που θα του επιτρέψει να επιστρέψει ως πρωταγωνιστής στο πολιτικό σκηνικό», σημείωσε σχετικά με τις επερχόμενες εκλογές.

Τέλος, ο κ. Κατρίνης τόνισε ότι υπάρχει αλλαγή στη σχέση εμπιστοσύνης με το κυβερνών κόμμα.


Αναλυτικά η συνέντευξη του κ. Κατρίνη στα Παραπολιτικά 90,1

Ο επικεφαλής της ΚΟ και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, κος Μιχάλης Κατρίνης, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή «Γιατί με ξύπνησες πρωί» με τους δημοσιογράφους Σωτήρη Ξενάκη και Βασίλη Σκουρή.

Αναφορικά με τις μετεκλογικές συνεργασίες
Μ.ΚΑΤΡΙΝΗΣ: Ο πρόεδρος στη συνέντευξή του προχθές έδωσε μια σαφή κατεύθυνση και θέση για το πώς θα κινηθεί το ΠΑΣΟΚ και προεκλογικά, αλλά κυρίως αμέσως μετά τις εκλογές.

Προσωπικά διαφωνώ με την τοποθέτηση του κ. Λοβέρδου και νομίζω ότι η χρονική στιγμή στην οποία διατυπώθηκε, σίγουρα δεν συμβάλει στον κοινό στόχο που η παράταξη μετωπικά και αρραγή δίνει τη μάχη των εκλογών με συγκεκριμένο πολιτικό πρόταγμα να αλλάξει το μοντέλο διακυβέρνησης, με συγκεκριμένη πολιτική θέση ότι το ΠΑΣΟΚ θέλει να είναι μέρος της λύσης την επόμενη μέρα και βεβαίως με συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις που τίθενται ευθέως και δημοσίως προεκλογικά ακριβώς για να μην περάσει από το μυαλό κανενός ότι το ΠΑΣΟΚ σκέφτεται την μέρα των εκλογών ως μια μερα συναλλαγής και μοιράσματος εξουσίας και υπουργείων.

Μπορεί να μην αρέσει, γιατί είδαμε ομόφωνη αντίδραση από τα κυβερνητικά στελέχη και τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ.

Ερωτηθείς αν υπάρχουν Δούρειοι Ίπποι στο ΠΑΣΟΚ
Μ.ΚΑΤΡΙΝΗΣ: Εγώ δεν βλέπω να υπάρχουν Δούρειοι ίπποι στο ΠΑΣΟΚ, βλέπω να υπάρχουν όμως πολλά άλογα, τα οποία θα τρέξουν στην προεκλογική περίοδο με διάθεση, με ελπίδα, με ορμή να συμβάλλουν σε αυτή την προσπάθεια.

Ερωτηθείς αν ταυτίζουν τον κ. Λοβέρδο με τη ΝΔ
Μ.ΚΑΤΡΙΝΗΣ: Διαφωνώ με την προσωπική τοποθέτηση του κ. Λοβέρδου και νομίζω ότι η κατεύθυνση και η θέση που έδωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε σχέση με το πώς θα κινηθεί η παράταξη πριν αλλά και μετά τις εκλογές είναι η σωστή και θα πρέπει όλοι σε αυτή την κατεύθυνση να κινηθούμε και θα πρέπει όλοι να αναλογιζόμαστε ότι στις δημόσιες τοποθετήσεις μας όλα μπορεί να χρησιμοποιηθούν εναντίον της παράταξης. Θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στις δημόσιες τοποθετήσεις μας.

Μ.ΚΑΤΡΙΝΗΣ: Προφανώς η λαϊκή ετυμηγορία είναι αυτή η οποία θα κρίνει και θα δρομολογήσει τις εξελίξεις. Εμείς πιστεύουμε στη λαϊκή ετυμηγορία για αυτό και λέμε ότι η λύση στο πρόβλημα σταθερότητας της χώρας θα δοθεί από την πρώτη Κυριακή. Άλλοι ήταν αυτοί που έλεγαν ότι θα πάμε σε δεύτερες εκλογές μέχρι να επιτευχθεί η αυτοδυναμία και επιτρέψτε μου να πω ότι έχουμε δει τα αποτελέσματα και τα επιτεύγματα ή μη αυτής της αυτοδυναμίας και το αν είναι η λύση στο πρόβλημα το οποίο βιώνει η χώρα. Πρόβλημα συνολικό, πρόβλημα που έχει σχέση και με τη λειτουργία των υποδομών και με τη λειτουργία των κρατικών μηχανισμών και με την αποτελεσματικότητα στη μάχη κατά της ακρίβειας.

Ερωτηθείς ποιο θεωρούν ότι είναι ισχυρό διψήφιο ποσοστό για το ΠΑΣΟΚ
Μ.ΚΑΤΡΙΝΗΣ: Εγώ δεν πιστεύω ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα έχει ένα ποσοστό τέτοιο που θα του επιτρέπει να λεει ότι επιστρέφει ως πρωταγωνιστής στο πολιτικό σκηνικό.

Δεύτερον δεν θα βάλουμε υποδεκάμετρο αν θα είναι 12-13-14 ή που θα φτάσει όμως θα πρέπει να δούμε σε ένα πολιτικό σκηνικό στο οποίο τουλάχιστον με τις δημοσκοπήσεις που διαβάζουμε φαίνεται μια πτώση της ΝΔ πάνω από 30-35%, μια πτώση του ΣΥΡΙΖΑ επίσης στο ίδιο ποσοστό και την ίδια στιγμή μια άνοδο του ΠΑΣΟΚ η οποία κυμαίνεται σε ένα ποσοστό από 30 μέχρι 50% καταλαβαίνετε ότι αυτό δημιουργεί αντιστροφή του παιχνιδιού και βεβαίως μας δίνει το δικαίωμα να είμαστε αισιόδοξοι και στην αποτίμηση του αποτελέσματος.

Όταν ο ελληνικός λαός αποδοκιμάζει με τέτοια πτώση τη ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ και ταυτόχρονα δίνει στο ΠΑΣΟΚ μια αναβάπτιση που μπορεί αν φτάσει και σε ένα ποσοστό πολύ σημαντικό σε σχέση με το τελευταίο του εκλογικό, αυτό δείχνει αλλαγή της σχέσης εμπιστοσύνης και του δίνει εντολή να είναι μέρος της λύσης.

Μ.ΚΑΤΡΙΝΗΣ: Αν είναι μονοψήφιο το ποσοστό αυτό, δεν είναι εντολή να μπεις σε κυβέρνηση ούτε είναι το οριακό διψήφιο ισχυρό διψήφιο. Για παράδειγμα εσείς βάζετε το 12%, το 12 είναι αύξηση 50% σε σχέση με τις δυνάμεις του ’19 σε μια πτώση που έχουν 30% οι υπόλοιποι, αυτό δείχνει ότι υπάρχει μια κατεύθυνση θετική του ΠΑΣΟΚ που ο κόσμος πλέον το θέλει να είναι μέρος της λύσης σε πρωταγωνιστικό ρόλο. Μακάρι να ήταν 17-19-25 αλλά καταλαβαίνουμε όλοι ότι με τις συνθήκες που διαμορφώνονται μετά το δυστύχημα στα Τέμπη όπου ο κόσμος είναι σε μια λογική οργής, αγανάκτησης, συνολικής διαμαρτυρίας όλοι θα πρέπει να είμαστε λίγο πιο εγκρατείς σε σχέση με τις δημοσκοπικές προβλέψεις.