Σε καμία αντιπαράθεση με τον συνήγορο της Ρούλας Πισπιρίγκου, Αλέξη Κούγια, δεν επιθυμεί να εμπλακεί ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, και ουδεμία διάθεση έχει να συνεχίσει το θέμα το οποίο άνοιξε με τις δηλώσεις του πρώτου.

Συγκεκριμένα, ο Αλέξης Κούγιας απάντησε, με γραπτή δήλωσή του, στην ανακοίνωση του Θάνου Πλεύρη, σύμφωνα με την οποία αποτελεί πάγια αρχή της κυβέρνησης να στηρίζει τους γιατρούς και τους νοσηλευτές του ΕΣΥ της χώρας μας.

Ο Αλέξης Κούγιας ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Καταλαβαίνω τη σκοπιμότητα της δηλώσεώς του, αλλά θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός, ιδιαίτερα γιατί είναι και υπουργός, για το τι λέει και τι υπόσχεται, γιατί αυτό που είπε τον εκθέτει ανεπανόρθωτα, αφού κάθε μέρα σε όλα τα ποινικά δικαστήρια της Ελλάδος υπάρχει και μια δίκη για ιατρικά λάθη, είτε ιδιωτών ιατρών είτε υπηρετούντων στο ΕΣΥ, και είναι απαράδεκτο ο υπουργός Υγείας να θέλει να καλύψει ακόμη και κομπογιαννίτες ιατρούς που στέλνουν στον θάνατο ή σακατεύουν Έλληνες πολίτες με αυτόν τον χοντροκομμένο τρόπο».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του parapolitika.gr, o Θάνος Πλεύρης περιορίστηκε να δηλώσει τα εξής: «Δεν πρόκειται να ασχοληθώ άλλο με το θέμα. Παραμένω στην αρχική δήλωση ότι πάγια αρχή είναι να καλύπτουμε νομικά τους γιατρούς και τους νοσηλευτές μας».