Απάντηση με… αιχμές έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τις Βρυξέλλες σε ερώτηση για την πρόταση Ανδρουλάκη σχετικά με τις μετεκλογικές συνεργασίες και τον σχηματισμό κυβέρνησης με την επιλογή τρίτου πολιτικού προσώπου για πρωθυπουργό.

Ειδικότερα, κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο πρωθυπουργός μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, ενημέρωσε για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής και απάντησε σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

 Ερωτηθείς για τα όσα είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης για τα περί κυβερνήσεων συνεργασίας αλλά και την επιλογή τρίτου πολιτικού προσώπου για πρωθυπουργό, απάντησε: «Νομίζω πως θα πρέπει να ρωτήσετε τον κ. Ανδρουλάκη τι εννοούσε με αυτά που είπε. Η χώρα χρειάζεται μια ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση για να κάνουμε το άλμα στο μέλλον και νομίζω αυτό το απαιτεί η σιωπηρή πλειοψηφία της κοινωνίας. Θα πρέπει να ρωτήσετε άλλους να σας πουν τι ακριβώς εννοούν με αυτά που λένε».

 Ερωτηθείς για την επιμονή της αντιπολίτευσης ότι το νερό ιδιωτικοποιείται, ο πρωθυπουργός είπε: «Σας διαβεβαιώνω κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα ιδιωτικοποίησης του νερού, το οποίο ήταν, είναι και θα παραμείνει δημόσιο αγαθό. Αναρωτιέμαι αν θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε στον δρόμο προς τις εκλογές σε ένα περιβάλλον fake news. Δεν έχει τίποτα να κάνει με μια ενδεχόμενη ιδιωτικοποίηση του νερού, την οποία επί της αρχής απορρίπτω».