Η τραυματική εμπειρία από το δυστύχημα των Τεμπών ανατρέπει τον σχεδιασμό του Κυριάκου Μητσοτάκη για την επόμενη των εκλογών ημέρα. Καίτοι η συζήτηση γίνεται σε έναν πολύ κλειστό κύκλο συνομιλητών του και κρίνεται πρόωρη, ο πρωθυπουργός μοιάζει να αναθεωρεί τα δεδομένα που είχε μέχρι πρότινος στο μυαλό του τόσο για τα πρόσωπα όσο και για τις δομές.

Η αποστροφή στη συνέντευξη του πρωθυπουργού ότι υπάρχουν σκέψεις για το κατά πόσον πρέπει να ιδρυθεί αυτοτελές υπουργείο Μεταφορών προδίδει ότι οι υφιστάμενες δομές δεν θα πρέπει να θεωρούνται δεδομένες. Στο πλαίσιο αυτό δεν αποκλείεται να επανακάμψουν σενάρια για συγχώνευση του υπουργείου Εσωτερικών με αυτό της Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αν και δύσκολο εγχείρημα.

Στο ίδιο μήκος κύματος, και τα πρόσωπα είναι μοιραίο να μπαίνουν στη βάσανο μίας λεπτομερέστερης αξιολόγησης. Όπως μεταφέρεται από αρμόδιες πηγές, ο κ. Μητσοτάκης (εφόσον η ΝΔ σχηματίσει κυβέρνηση) καλείται να επιλέξει μεταξύ προσώπων που διαθέτουν τη βούληση να συγκρουστούν και να φέρουν εις πέρας αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, παραγνωρίζοντας ενδοκομματικές ισορροπίες και πολιτικό κόστος.

Σε κάθε περίπτωση στο Μέγαρο Μαξίμου δεν κρύβουν πως η απροθυμία ή και η... αφωνία ορισμένων υπουργών να υπερασπιστούν την κυβέρνηση πιθανώς στη δυσκολότερη φάση της αξιολογούνται και ενόψει των επιλογών της επόμενης ημέρας.

*Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή της Κυριακής