Την άποψη ότι οι κυβερνήσεις συνεργασίας είναι δυσκίνητες εξέφρασε ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, ο οποίος βρέθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega με σκοπό να απαντήσει σε ερωτήματα που αφορούν τις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Ειδικότερα, σχετικά με το σενάριο συνεργασίας, ο υπουργός τόνισε ότι οι κυβερνήσεις συνεργασίας είναι δυσκίνητες και υπογράμμισε ότι η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη κάτι τέτοιο.

«Η χώρα χρειάζεται στο τιμόνι ένα σταθερό χέρι»

«Η αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας απέδειξε ότι η χώρα χρειάζεται στο τιμόνι ένα σταθερό χέρι για να διαχειρίζεται τις κρίσεις» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σκέρτσος και χαρακτήρισε τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ «μία από τα ίδια» και του ΠΑΣΟΚ «πρόταση ακυβερνησίας με όρους εξωπραγματικούς και αντιδημοκρατικούς».

Ο Γιάννης Πρετεντέρης σχολίασε ότι την απόφαση για αυτοδυναμία ή συνεργασία την παίρνουν οι πολίτες και ο κ. Σκέρτσος επανέλαβε ότι η Νέα Δημοκρατία έχει ξεκάθαρη πρόταση διακυβέρνησης την οποία ελπίζει οι πολίτες να επιλέξουν. Η Ράνια Τζίμα ρώτησε με χιούμορ «θα έχουμε κάλπες μέχρι να σβήσει ο ήλιος;» με τον υπουργό να ξαναλέει ότι οι πρώτες είναι και οι κρίσιμες κάλπες.

«Η αντιπολίτευση κάνει την αδυναμία της στυλ. Οι κυβερνήσεις συνεργασίας νομοτελειακά οδηγούν σε περιπλοκές στη διακυβέρνηση, σε πιο αργές ταχύτητες στη λήψη αποφάσεων, στη χάραξη πολιτικών. Οι κυβερνήσεις συνεργασίας στην υπόλοιπη Ευρώπη φέρουν από μισή έως μία μονάδα, λιγότερη ανάπτυξη στο ΑΕΠ τους, ακριβώς γιατί είναι δυσκίνητες. Η Ελλάδα, μία χώρα που έχουμε συνειδητοποιήσει όλοι ότι πρέπει να κάνει άλματα για να φτάσει στον σκληρό πυρήνα της Ευρώπης, δεν το χρειάζεται αυτό. Χρειάζεται ένα σταθερό χέρι, μια δυναμική κυβέρνηση για να μπορέσουμε να πάρουμε και να εφαρμόσουμε τις κατάλληλες πολιτικές για να βελτιώσουμε το εισόδημα των πολιτών, να μειώσουμε και άλλο τους φόρους, τις εισφορές, να φέρουμε επενδύσεις και ασφάλεια» υπεραμύνθηκε της αυτοδυναμίας ο υπουργός.

Δείτε βίντεο με τη συνέντευξη του Σκέρτσου στο Mega