Πάτησε και επίσημα το κουμπί για την παραίτηση από το Ευρωκοινοβούλιο ο Νίκος Ανδρουλάκης, προκειμένου να δώσει τη μάχη των εκλογών που θα τον οδηγήσει στη Βουλή. Σύμφωνα με στενούς του συνεργάτες, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε τη θεσμική διαδικασία της παραίτησης από τη θέση του στο Ευρωκοινοβούλιο, στέλνοντας το αντίστοιχο έγγραφο ενημέρωσης στις Βρυξέλλες ώστε να προχωρήσει η διαδικασία.

Για να ολοκληρωθεί θα χρειαστούν περίπου δεκαπέντε ημέρες, καθώς παρεμβάλλεται το καθολικό Πάσχα, κατά το οποίο σταματά η λειτουργία των αρμόδιων γραφείων του Ευρωκοινοβουλίου, αυτό σημαίνει ότι η παραίτηση του Νίκου Ανδρουλάκη από την έδρα του ευρωβουλευτή θα έχει ολοκληρωθεί κοντά στο ελληνικό Πάσχα.

Αμέσως μετά την επισημοποίηση, τον Νίκο Ανδρουλάκη θα αντικαταστήσει ο Νίκος Παπανδρέου που είχε έρθει τρίτος σε ψήφους μετά τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και την Εύα Καϊλή στις εκλογές του 2019.

Με την αποστολή του επίσημου email από το γραφείο του Νίκου Ανδρουλάκη στις Βρυξέλλες, κλείνει και η συζήτηση για τον χρόνο της παραίτησής του, καθώς αρκετοί ήταν εκείνοι που τόνιζαν ότι θα έπρεπε να έχει γίνει νωρίτερα προκειμένου να ενισχυθεί η δημοσκοπική εικόνα του κόμματος που τους τελευταίους μήνες έδειχνε σημάδια αποδυνάμωσης, καθώς μετρήσεις έδιναν και μονοψήφια ποσοστά.

Την ίδια περίοδο στη Χαριλάου Τρικούπη δεν έκρυβαν την ενόχλησή τους για τις συζητήσεις αυτές, απαντώντας διαρκώς ότι όλα θα γίνουν στον κατάλληλο χρόνο, δηλαδή με την προκήρυξη των εκλογών, χαρακτηρίζοντας παράλληλα «καλοθελητές» όσους επανέρχονταν στο θέμα.

«Είχαμε πει ότι η παραίτηση θα γίνει με την προκήρυξη των εκλογών, όπως και έγινε με τη θεσμική διαδικασία που απαιτείται», απαντούν στο ΠΑΣΟΚ αμέσως μετά τη σχετική απόφαση.

Με τον Νίκο Ανδρουλάκη να μπαίνει πλέον αποκλειστικά και τυπικά στην επερχόμενη κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση κλείνει ακόμα ένα σημείο τριβής στο εσωτερικό, ενώ πλέον περιμένουν τις επόμενες δημοσκοπήσεις, με τον αντίκτυπο της έντονης επαναφοράς της θέσης του «ούτε Μητσοτάκης ούτε Τσίπρας» στη θέση του πρωθυπουργού.