Τις επισκέψεις του στην Αττική συνεχίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επέλεξε την Γλυφάδα για την πρώτη του περιοδεία εντός λεκανοπεδίου, μετά την επισημοποίηση της ημερομηνίας των εθνικών εκλογών.

Ο πρωθυπουργός από τα νότια προάστια επανέλαβε την πάγια θέση του ότι η χώρα έχει ανάγκη από ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση, την οποία μπορεί να εξασφαλίσει οι αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας στις κάλπες, ενώ χαρακτήρισε «πολιτικής τερατογένεση» το σχηματισμό κυβέρνησης από Τσίπρα, Ανδρουλάκη και Βαρουφάκη.

Στη σημερινή εκδήλωση ισχυρό παρών έδωσε και η ΟΝΝΕΔ, στέλνοντας μήνυμα συσπείρωσης της «γαλάζιας» νεολαίας δίπλα στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενόψει των εκλογών. Στην εκδήλωση παρών ήταν ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Ορφέας Γεωργίου, και πολλά στελέχη της νεολαίας.

Η ομιλία του πρωθυπουργού στα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, είχε έναν σημαντικό συμβολισμό, καθώς στα φωτογραφικά στιγμιότυπα από τη συγκέντρωση παρατηρεί κανείς πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πλαισιώνεται από γυναίκες, στέλνοντας το μήνυμα για ισχυρή εκπροσώπηση των γυναικών στη Νέα Δημοκρατία, και στις εκλογικές λίστες του κόμματος, που αναμένεται να ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα.

Εξάλλου, στην συνέντευξή του στον Σταύρο Θεοδωράκη ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι ο στόχος του είναι στην επόμενη κυβέρνηση να συμπεριλάβει περισσότερες γυναίκες στις υπουργικές θέσεις.

«Όταν στην επόμενη κυβέρνηση λέω ότι «θα ‘χω πολύ περισσότερες γυναίκες» και εκεί μπορεί να δυσαρεστηθούν κάποιοι, γιατί δεν θα υπάρχουν τόσες θέσεις ενδεχομένως για άντρες υπουργούς», είχε δηλώσει ο πρωθυπουργός.
gkelestathi1
Σε όλη τη διάρκεια της ομιλίας, δίπλα του βρισκόταν η τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της ΝΔ Ιωάννα Γκελεστάθη, η Όλγα Μαγαννά, που εξελέγη πρώτη σε σταυρούς στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ, η περιφερειακή σύμβουλος Τζίνα Αδαμοπούλου, η Κατερίνα Κούτρα που δραστηριοποιείται στην τοπική οργάνωση της ΝΔ στη Γλυφάδα, η Σάντρα Γεραγγέλου, η οποία ήταν υποψήφια με τον Γιώργο Πατούλη στις εκλογές του 2019 και η νέα διευθύντρια Γραφείου Τύπου και Ενημέρωσης της ΟΝΝΕΔ, Πορφυλένια Κανελλοπούλου.