«Θέλω αυτή η ιστορία να σταματήσει εδώ. Ό,τι είχαμε να πούμε σε επίπεδο πολιτικής, ειπώθηκε την περασμένη εβδομάδα. Η δική μου παρέμβαση ήταν σαφής. Η απάντηση από το κόμμα μου ήταν αρκετά επιθετική και επίσης σαφής. Δεν έδωσα συνέχεια και δεν θα δώσω συνέχεια», έλεγε ο Ανδρέας Λοβέρδος λίγο μετά τη σύγκρουσή του με τον Νίκο Ανδρουλάκη, που άνοιξε συζητήσεις ακόμα και για τη διαγραφή του από το ΠΑΣΟΚ.

Μπορεί ο ίδιος να τόνισε ότι δεν είναι πρόσωπο που μπορεί να διαγραφεί ή να αγγιχτεί από οποιονδήποτε, ωστόσο η υπενθύμιση του Νίκου Ανδρουλάκη ότι στο παρελθόν είχε διαγραφεί από το ΠΑΣΟΚ, ήταν σαφές μήνυμα ότι η διαγραφή του βουλευτή του κόμματος δεν είναι απίθανη.

Το μήνυμα ενότητας του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ από την Πάτρα 

Λίγο μετά και αφού το θερμόμετρο στις σχέσεις Ανδρουλάκη-Λοβέρδου χτύπησε κόκκινο, οι τόνοι έπεσαν. Ο Ανδρέας Λοβέρδος από την Πάτρα όπου και βρέθηκε για την παρουσίαση του νέου βιβλίου του Παντελή Καψή έδωσε μήνυμα ενότητας, προκειμένου να κλείσει το μέτωπο. «Θα είμαστε όλοι μαζί στην πρώτη γραμμή στις εκλογές του Μαΐου», είπε χαρακτηριστικά.

Σε κάθε περίπτωση, καμία πλευρά δεν επιθυμεί τη ρήξη, ούτε εκείνη του Ανδρέα Λοβέρδου ούτε εκείνη της ηγετικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ. Για τον βουλευτή του κόμματος, λίγο πριν από τις κάλπες, τα περιθώρια πολιτικών ελιγμών ή μετακινήσεων είναι περιορισμένα, ενώ για το ΠΑΣΟΚ η διαγραφή του θα σημαίνει ένα νέο μεγάλο κύμα εσωστρέφειας στην τελική ευθεία για τις κάλπες. Το τελευταίο που χρειάζεται δηλαδή.

Βέβαια στη Χαριλάου Τρικούπη και στο επιτελείο του Νίκου Ανδρουλάκη δεν μιλούν για τη λήξη ενός εσωκομματικού πολέμου, αλλά για μια ανακωχή, καθώς αρκετοί θεωρούν βέβαιο ότι είναι θέμα χρόνου να διαφοροποιηθεί ξανά ο Ανδρέας Λοβέρδος σε κρίσιμη μάλιστα φάση για το θέμα των συνεργασιών.

Άλλωστε, κάτι τέτοιο δεν το αποκλείει ούτε ο βουλευτής του κόμματος. Συνοπτικά μέχρι τις κάλπες, με τριβές, οι δύο πλευρές θα πορευτούν μαζί, όπως όλα δείχνουν, με μια μορφή ανακωχής. Έπειτα από αυτές και κατά τη διάρκεια των συζητήσεων για τον σχηματισμό οποιασδήποτε κυβέρνησης συνεργασίας, το πιο πιθανό σενάριο είναι αυτό της ρήξης.