«Σε καμία περίπτωση δεν θα ισοφαρίσει, ούτε θα σβήσει το μεγάλο πόνο όσων έχασαν τους ανθρώπους τους» ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης σχετικά με τα μέτρα στήριξης στις οικογένειες των θυμάτων των Τεμπών. Ωστόσο, όπως υπογράμμισε ο κ. Γεωργιάδης θα αποτελέσουν ελάχιστη έμπρακτη συγγνώμη απέναντι στα θύματα και στις οικογένειες».

 «Τους λέμε ντρεπόμαστε, είναι απαράδεκτο αυτό που έγινε, δεσμευόμαστε ότι θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να μην ξανασυμβεί, δεν υποκρινόμαστε, δεν λέμε ότι δεν μπορεί να γίνει ξανά δυστύχημα, και όσα μέτρα και να λάβεις δεν μπορείς να το αποκλείσεις εντελώς», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.

 Απαντώντας στις αναφορές του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Παππά, «για προσπάθεια συγκάλυψης των ευθυνών της κυβέρνησης και όχι αποκάλυψης της αλήθειας» για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη και τις κατηγορίες ότι ο πρωθυπουργός προσπαθεί να κάνει υποχείριο τη Δικαιοσύνη, ο κ. Γεωργιάδης αντέτεινε ότι μπορεί να τον οδηγεί η προσωπική του πικρία, γιατί στην υπόθεσή του πρωτόδικα καταδικάστηκε ομόφωνα με 13-0 από όλους τους ανώτατους δικαστικούς, κρίνοντάς τον ένοχο.

 «Δεν είναι όμως δυνατόν αυτές οι θέσεις να εκφράζουν και τον ΣΥΡΙΖΑ» επισήμανε ο κ. Γεωργιάδης, σημειώνοντας παράλληλα ότι «σιδηροδρομικά δυστυχήματα δεν έχουν γίνει μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες χώρες, όπως στη Μινεσότα και στο Οχάιο των ΗΠΑ, αλλά και στη Γερμανία, όμως σε καμία χώρα δεν έγινε κανένας εσωτερικός διχασμός».

 Παράλληλα, επέμεινε στην αξιολόγηση των υπαλλήλων του Δημοσίου, σημειώνοντας ότι «η Ελλάδα έμεινε πίσω σε αυτόν τον τομέα, ενώ επέκρινε τον ΣΥΡΙΖΑ που συμμετείχε σε πορείες που είχαν κεντρικό τους σύνθημα ''όχι στην αξιολόγηση''».

 Ακόμα, ανέφερε ότι έχει απορία γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχε σε πορείες για τα Τέμπη, αλλά δεν έδειξε ανάλογη ευαισθησία για τους νεκρούς στο Μάτι και στη Μάνδρα, σημειώνοντας ότι ο πόνος για τον χαμό ανθρώπων είναι ίδιος και «δεν μπορεί να ξεχωρίζει τους νεκρούς, να κάνει διακρίσεις και να πονάει επιλεκτικά».

 Γεωργιάδης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ καλλιεργεί διχαστικές γραμμές»

Ο κ. Γεωργιάδης κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ ότι εκμεταλλεύεται το δυστύχημα για μικροπολιτικά οφέλη και το χειρότερο, όπως είπε, είναι ότι «καλλιεργεί διχαστικές γραμμές».

 «Στις 21 Μαΐου, ο λαός θα κρίνει και θα δώσει τη μεγάλη πλειοψηφία στη ΝΔ, και θα επιβραβεύσει την κυβέρνηση που έβαλε τη χώρα σε σταθερή πορεία. Δεν υπάρχει σοβαρή σύγκριση μεταξύ Μητσοτάκη-Τσίπρα», είπε ο κ. Γεωργιάδης.

 Έντονη ήταν αντίδραση του κ. Γεωργιάδη στην ανάρτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλου Πολάκη, για το Ελληνικό, διαψεύδοντας ότι το έργο σταματάει, όπως ανέφερε ο δεύτερος σε ανάρτησή του.

 Ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι το έργο συνεχίζεται κανονικά και διευκρίνισε ότι η Τράπεζα Πειραιώς δεν σταμάτησε τη χρηματοδότησή του, αλλά αποφάσισε να μη μεταφέρει όλα της τα γραφεία στο Ελληνικό, γιατί είναι πολύ ακριβό το κόστος της αγοράς.

 «Η είδηση είναι ότι αποχώρησε η τράπεζα και δεν θα μεταφέρει τα γραφεία της στο Ελληνικό, γιατί είναι ακριβά. Αρα, βάσει του μπίζνες πλαν της, δεν τη συμφέρει και αποφάσισε να μην πάει. Στο Ελληνικό δεν υπάρχει απολύτως τίποτα πλην του ρετιρέ και μάλιστα μου ζητάνε να μεσολαβήσω στην εταιρεία Lamda για αγορά.

 Μην αφήνετε ένα βουλευτή σας να λέει ότι σταμάτησε το έργο του Ελληνικού, το οποίο αφορά ένα εθνικό πρότζεκτ, γιατί κάνει ζημιά και σε σας και στην οικονομία. Μη βάλουμε αυτό το μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα στην κονίστρα των εκλογών, άσχετα με τις πολιτικές μας διαφωνίες, γιατί η ζημιά θα είναι στη χώρα και είναι κρίμα», υπογράμμισε ο κ. Γεωργιάδης.

 Τέλος, ο υπουργός Ανάπτυξης, επικαλούμενος και την έκθεση για την οικονομία, του Γραφείου Προϋπολογισμού, έκανε λόγο για «εξαιρετικά θετικά στοιχεία».

 Όπως είπε, το πρωτογενές πλεόνασμα για το 2022 έκλεισε εξαιρετικά θετικά για την ελληνική οικονομία, ενώ τον προηγούμενο χρόνο μειώθηκε εξαιρετικά καλά το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών και εκτιμάται ότι θα μειωθεί περαιτέρω.

 Αισιόδοξος εμφανίστηκε και για τη πτώση του πληθωρισμού, ενώ υποστήριξε ότι αν η κυβέρνηση προχωρούσε στη μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα, όπως ζητούσε η αντιπολίτευση, η ζημιά θα πήγαινε στον καταναλωτή και πρόσθεσε ότι σε χώρες που το έκαναν, ανέβηκε ο πληθωρισμός.