«Οφείλεις να προσφέρεις σε περιοχές που έμειναν έξω από τον αναπτυξιακό χάρτη της χώρας», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» ο υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. στην Ηλεία Δημήτρης Αβραμόπουλος. Όπως είπε, ως επίτροπος της Ε.Ε. είχε ταξιδέψει στο Πακιστάν, όπου είχε συζητηθεί το V, ενώ ανέφερε πως το ελληνικό κράτος δεν ενέταξε τους μετανάστες στο εργατικό δυναμικό, σημειώνοντας πως υπάρχει φόρμουλα για να γίνει κάτι τέτοιο. Τόνισε πως η Ηλεία έχει τεράστιες αναπτυξιακές προοπτικές στον τουρισμό και υπογράμμισε πως με την ψήφο τους οι Έλληνες θα στείλουν μήνυμα πώς θέλουν να κυβερνηθεί ο τόπος και εάν θέλουν κυβέρνηση συνεργασίας. Σημείωσε πως δεν είναι δυνατόν να μην είναι πρωθυπουργός ο αρχηγός του πρώτου κόμματος, ενώ για τον Νίκο Ανδρουλάκη είπε πως θα πρέπει να συμφωνήσει σε πολιτικές και όχι σε πρόσωπα, ξεκαθαρίζοντας πως εάν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τον πρότεινε για πρωθυπουργό, η απάντηση θα ήταν αρνητική. Εξέφρασε την προσωπική του άποψη του ότι δεν θέλει τρίτες εκλογές και κάλεσε τον ελληνικό λαό να στείλει μήνυμα ότι θέλει σταθερότητα, λέγοντας πως δεν «βλέπει» κυβέρνηση ειδικού σκοπού. Ανέφερε πως δεν μπορεί να λειτουργήσει μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΜέΡΑ25.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του 

Όταν είσαι στην πολιτική είσαι μονίμως υποψήφιος. Μονίμως υποψήφιος και απέναντι στους στόχους και τα όνειρα σου όχι μονάχα στις εκλογικές περιφέρειες. Το λεω αυτό γιατι η απόφασή μου, την οποία επικρότησε ο πρωθυπουργός, να κατέλθω στο νομό Ηλείας γενέτειρα του πατέρα μου θεωρώ ότι σε αυτή τη διαδρομή, που τα έχω κάνει όλα στην πολιτική, ήρθε η στιγμή που οφείλεις να προσφέρεις στη γενέτειρα των γονιών σου και ιδίως σε περιοχές που για κάποιο λόγο έμειναν έξω από τον αναπτυξιακό χάρτη της χώρας και οι άνθρωποι εκεί αξίζει να δουν καλύτερες μέρες γιατί είναι ένας ευλογημένος τόπος.

Ερωτηθείς πως θα μπορέσει να προσελκύσει τους Πακιστανούς ψηφοφόρους περισσότερο από τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ: Θα τους προσελκύσω γιατί τους έχω γνωρίσει πριν τους γνωρίσει καν η Ελλάδα. Πρώτα από όλα ήμουν ο επίτροπος αρμόδιος για θέματα ασφάλειας και μετανάστευσης είχα ταξιδέψει στο Πακιστάν για να δημιουργηθούν σχέσεις συνεργασίας με την Ευρώπη και τότε συζητήσαμε για το μεταναστευτικό-προσφυγικό και για το πώς μπορούμε να συνεργαστούμε για να καταπολεμηθεί η τρομοκρατία. Αργότερα όταν άρχισαν τα πρώτα ρεύματα να φτάνουν εδώ, πολλοί έτυχαν εκμετάλλευσης και έχει μεγάλη ευθύνη το ελληνικό κράτος γιατί δεν τους ενέταξε στο εργατικό δυναμικό... Έχει ανάγκη ο τομέας αυτός εργατικών χεριών γιατί δεν υπάρχουν εργατικά χέρια.

ΔΗΜ: Θα βρεθείτε απέναντι στους ψηφοφόρους σας για να υπερασπιστείτε τα εργασιακά δικαιώματα;

 Όχι απέναντι στους ψηφοφόρους, θα βρεθώ απέναντι σε μια πολύ δίκαιη πολιτική. Αυτοί που αξιοποιούν σήμερα το εργατικό δυναμικό από το Μπαγκλαντές και από το Πακιστάν γιατί τους αντιμετωπίζουν πολύ πιο έξυπνα, είναι οι Ιταλοί. Οι Ιταλοί μέσα σε 10μέρες τους έχουν νομιμοποιήσει με εξαμηνιαίες συμβάσεις δίνοντας τους μισθό και βεβαίως συνθήκες καλές για να ζουν. Άρα υπάρχει φόρμουλα και να αξιοποιηθεί το εργατικό δυναμικό, να ανταποκριθεί στις ανάγκες των φραουλοπαραγωγών που αυτή τη στιγμή είναι μια από τις σημαντικότερες εξαγωγικές μας επιχειρήσεις και να μην αφήσουμε στην άκρη και την ανθρώπινη διάσταση.

Με αφορμή το βίντεο που ανέβασε στα social media: Ήθελα να στείλω ένα μήνυμα στους συμπατριώτες μου στην Ηλεία να τους εξηγήσω ότι η κάθοδος μου εκεί δεν είναι γιατί δεν είχα τίποτα άλλο να κάνω, ήθελα να τους περάσω ένα μήνυμα ότι έρχομαι με σεβασμό αλλά και αποφασιστικότητα να συμβάλλω μαζί με όλους τους άλλους για να βρει το δρόμο της ανάπτυξης αυτός ο ευλογημένος και προικισμένος από τον πολιτισμό, την ιστορία και τη φύση τόπος.

Για το νομό Ηλείας: Είναι ένας τόπος που έχει τεράστιες αναπτυξιακές δυνατότητες στον τομέα του τουρισμού και που δυστυχώς αυτό το κομμάτι της Ελλάδος έχει μείνει πίσω. Αυτή τη στιγμή αρχίζουν και εκπονούνται σχέδια και ιδέες οι οποίες θα συζητηθούν σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο.

Αναφορικά με τη στάση του κ.Ανδρουλάκη για το πρόσωπο του Πρωθυπουργού: Όλη αυτή η συζήτηση τη χαρακτηρίζω ως άκαιρη γιατί πρώτα πρέπει να δούμε ποιο θα είναι το αποτέλεσμα των εκλογών. Στη συλλογική της κρίση η κοινωνία θα στείλει ξεκάθαρα μήνυμα προς το πολιτικό σύστημα, όχι μόνο προς τα κόμματά τους, πως θέλουν οι έλληνες να κυβερνηθεί ο τόπος τους.

Θέλουν κυβέρνηση συνεργασίας; Θα το δείξουν από το αποτέλεσμα εκεί πάνω θα κληθούν τα πολιτικά κόμματα να λάβουν τις ευθύνες τους.: Ο κ.Ανδρουλάκης κατ’ εμέ κάνει ένα λάθος, λεει δεν θέλω πρόσωπα. Μα η πολιτική δεν είναι πρόσωπα, είναι πολιτικές. Εδώ είναι ξεκάθαρο με ποια πολιτική θα μπορέσει να συμπλεύσει, που είναι πιο κοντά το ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ ή στη ΝΔ. Επειδή ήμουν μέλος της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ πρέπει να σας πω ότι οι διαφορές ήταν ελάχιστες για αυτό και είχαμε αποτελέσματα κυρίως στον οικονομικό τομέα. Είναι άκαιρη η συζήτηση και σε ότι αφορά τα πρόσωπα όταν έρθει εκείνη η ώρα φυσικά θα ακουστούν προτάσεις αλλά δεν μπορεί να μην είναι πρωθυπουργός ο αρχηγός του κόμματος που θα είναι πρώτο στις εκλογές και με το οποίο θα κληθεί να συνεργαστεί ή θα προσκαλέσει να συνεργαστεί.

Ερωτηθείς ποια θα ήταν η απάντησή του σε μια ενδεχόμενη πρόταση από τον κ.Ανδρουλάκη για την ανάληψη της πρωθυπουργίας στην περίπτωση συγκυβέρνησης: Η απάντησή μου θα ήταν πάρα πολύ απλή, για να προτείνεις εμένα ή τον όποιο σαν και μένα σημαίνει ότι δεν θες να είναι πρωθυπουργός ο αρχηγός του κόμματος που είναι πρώτο στις εκλογές, η συμβουλή μου είναι να στηρίξεις τον κ.Μητσοτάκη, να καταρτίσετε ένα κοινό πρόγραμμα που είναι πολλές οι κοινές μας θέσεις για να διασφαλιστεί η σταθερότητα και να προχωρήσουμε μπροστά. Δεν είναι θέμα προσωπικών φιλοδοξιών. Είναι ξεκάθαρη η απάντησή μου ότι θα πρέπει να είναι πρωθυπουργός ο αρχηγός του πρώτου κόμματος.

Αναφορικά για το ενδεχόμενο της τρίτης εκλογικής αναμέτρησης: Δεν θα τις ήθελα με τίποτα. Μπορείτε να φανταστείτε μια Ελλάδα χωρίς ισχυρή κυβέρνηση να αντιμετωπίζει ένα τσουνάμι μιας νέας οικονομικής κρίσης, δείτε τι γίνεται με το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα, δείτε και τις εξελίξεις στην κεντρική Ευρώπη. Μη φεύγει η μεγάλη εικόνα των γεωπολιτικών εξελίξεων θελουμε σταθερότητα.

Κρίνεται το πολιτικό σύστημα της μεταπολίτευσης από την υπευθυνότητα και τη σοβαρότητα με την οποία θα αντιμετωπίσει αυτή η δύσκολη κατάσταση στην οποία μπήκαμε.

Ερωτηθείς αν θα έβλεπε πιθανή μια κυβέρνηση ειδικού σκοπού: Δεν το βλέπω κάτω από τις σημερινές συνθήκες γιατί δυστυχώς η πόλωση έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο που δεν επιτρέπει στους μεν να κοιτάνε τους δε στα μάτια. Δείτε πως επανήλθε και πάλι η σκανδαλολογία, οι προσωπικές επιθέσεις, έχουμε έλλειμμα κουλτούρας συνεννόησης στην Ελλάδα. Μπορούν να υπάρχουν συγκλίσεις αλλά με τις πολιτικές δυνάμεις οι οποίες έχουν και κοινά σημεία, όχι μόνο ιδεολογικά και πολιτικά γιατί και οι ιδεολογικές διαφορές μεταξύ μας έχουν ξεπεραστεί. Πείτε μου ποιες είναι οι διαφορές ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ.

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-ΜέΡΑ25 είναι τερατογένεση: Θα απομακρυνθώ από αυτό το χαρακτηρισμό, σίγουρα είναι κάτι το οποίο δεν μπορεί να λειτουργήσει. Δεν μπορεί να λειτουργήσει γιατί σε πέντε μέρες θα έχει καταρρεύσει.

Για τις κυβερνήσεις συνεργασίας: Πρέπει να μας συνδέουν κοινοί σκοποί, όχι πολλοί τρεις. Πως μπορεί να διασφαλιστεί η σταθερότητα, πως μπορούμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες της κοινωνίας, η οικονομίας μας να σταθεροποιηθεί. Ο πολίτης να νιώσει ότι η κυβέρνησή του, κυβέρνηση συνεργασίας μπορεί να απαντήσει στα πραγματικά καθημερινά του προβλήματα.

Δεν θα δεχτώ να συμμετάσχω σε συζήτηση ή θα αποφύγω ή θα προσπαθήσω να αλλάξω το κλίμα ώστε ο διάλογος να είναι πολιτισμένος και να σκεφτόμαστε πρώτα πατριωτικά και εθνικά και μετά προσωπικά ή κομματικά.