Με την έναρξη της προεκλογικής περιόδου να βρίσκεται στην τελική ευθεία, στο Μαξίμου γίνονται συζητήσεις για τον νέο πορτ παρόλ της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος θα αναλάβει να εκπροσωπήσει την κυβερνητική παράταξη έως τις κάλπες της 21ης Μαΐου.

Μετά την προκήρυξη των εθνικών εκλογών, η οποία αναμένεται μεταξύ 21 με 26 Απριλίου, η Νέα Δημοκρατία θα πρέπει να ανακοινώσει τον νέο της εκπρόσωπο, καθώς ο Γιάννης Οικονόμου θα επαναδιεκδικήσει την εκλογή στον νομό Φθιώτιδας. Στο ίδιο πλαίσιο, ο νυν εκπρόσωπος Τύπου του κυβερνώντος κόμματος Τάσος Γαϊτάνης, θα είναι υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, στην εκλογική περιφέρεια του Νοτίου Τομέα της Αθήνας.
oikonomou
gaitanis

Οι αρχικές πληροφορίες ανέφεραν πως ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, είναι το επικρατέστερο πρόσωπο για το κομβικό πόστο, ωστόσο υπήρξαν εισηγήσεις στο πρωθυπουργικό γραφείο σύμφωνα με τις οποίες ο εκπρόσωπος στον δρόμο προς τις κάλπες θα πρέπει να είναι περισσότερο «κομματικός».

skertsos
Από την άλλη, ο Άκης Σκέρτσος, ο οποίος προέρχεται καθαρά από τον ιδιωτικό τομέα και στρατεύθηκε στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη, και αποτελεί το καταλληλότερο πρόσωπο για τη συγκρότηση του προεκλογικού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας, καθώς κρίνεται ο ιδανικότερος για να αναλάβει επικεφαλής των διεργασιών για την κατάρτιση του προγράμματος το οποίο θα περιλαμβάνει στοχευμένες παρεμβάσεις για τη βελτίωση των απολαβών των πολιτών, ενίσχυση της Υγείας, νέες φοροελαφρύνσεις, ανάπτυξη και προσέλκυση επενδύσεων, προώθηση του θετικού αποτυπώματος της ελληνικής οικονομίας, και περαιτέρω δράσεις για προσιτή στέγη.

Κομβικό ρόλο στη συγκρότηση του προγράμματος έχει ο γενικός γραμματέας Συντονισμού της Κυβέρνησης, Θανάσης Κοντογεώργης.

Εξάλλου, έπειτα από πρόσφατη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου αποφασίστηκε η παρουσίαση του ολοκληρωμένου κυβερνητικού προγράμματος για την επόμενη τετραετία να είναι μετά τις ημέρες του Πάσχα, με κεντρικό πρόσωπο τον υπουργό Επικρατείας Άκη Σκέρτσο, που απολαμβάνει την απόλυτη εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού.
5846135_2

Μολονότι, ο υπουργός Επικρατείας το τελευταίο διάστημα έχει πυκνώσει την τηλεοπτική του παρουσία, η οποία αποτιμάται θετικά στο Μαξίμου, υπάρχουν εισηγήσεις στο πρωθυπουργικό γραφείο και για «κομματική φωνή» στην βιτρίνα της ΝΔ, σε ένα υβριδικό σχήμα.

Έτσι, εφόσον υπάρχει και η πολυτέλεια του χρόνου, έχουν πέσει στο τραπέζι και άλλες ιδέες, όπως αυτή του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Παύλου Μαρινάκη.

5732371__1_
Ο Παύλος Μαρινάκη βρίσκεται στο μυαλό του πρωθυπουργού ως ένα από τα δύο πρόσωπα – το άλλο θα είναι ο Άκης Σκέρτσος – που θα βγει μπροστά, καθώς έχει ιδιαίτερη απήχηση στο κομματικό ακροατήριο, ενώ ως νέος άνθρωπος μπορεί να προσεγγίσει και τη νεανική ψήφο, που είναι ένα από τα βασικά ζητούμενα του Μαξίμου. Μάλιστα, η εκπροσώπηση της ΝΔ στα τηλεοπτικά πάνελ, είναι ένα άθλημα που κατέχει καλά ο γαλάζιος γραμματέας.

zaxaraki
Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της προσέγγισης του target group των γυναικών μια πρόταση ήταν να αναλάβει κεντρικό ρόλο η πολύπειρη στην επικοινωνία υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, η οποία ωστόσο έχει ανακοινωθεί ότι θα διεκδικήσει μια έδρα στην επόμενη Βουλή μέσα από το ψηφοδέλτιο του κόμματος στην Ανατολική Αττική.