Συνέντευξη παραχώρησε η πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στην Καθημερινή της Κυριακής, κάνοντας μία αποτίμηση της έως τώρα θητείας της.

Εκτός αυτού, αναφέρθηκε και σε ζητήματα επικαιρότητας, όπως οι υποκλοπές, η τραγωδία των Τεμπών, οι μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο χώρος της δικαιοσύνης, αλλά και ο θεσμικός της ρόλος ενόψει των διερευνητικών επαφών την επομένη των εκλογών.

«Τίποτα δεν μπορεί να προχωρήσει χωρίς συναίνεση (…) Η συναίνεση πρέπει να έχει να κάνει φυσικά με το πολιτικό προσωπικό, η συναίνεση όμως είναι και στους φορείς, συναίνεση και στην κοινωνία τελικά», τόνισε μεταξύ άλλων η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο ρόλος της στις επόμενες εκλογές

Για τον ρόλο της μετά τις εκλογές, είπε ότι η ίδια θα παρέμβει μόνο όπου προβλέπεται από το Σύνταγμα. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: «Αυτό που καλείται να εκφράσει ο πρόεδρος, την ενότητα του ελληνικού λαού και άρα να υπάρξει η καλύτερη πολιτική λύση για το μέλλον του τόπου, αυτό είναι κάτι που με απασχολεί και εύχομαι να απασχολεί όσους εμπλέκονται στις επόμενες εκλογές γιατί αυτό είναι το κρίσιμο. Δεν είναι μόνο το Α ή το Β πρόσωπο, ή το Α ή το Β κόμμα. Αλλά είναι το καλό και το μέλλον του τόπου. (…) Και εγώ από τη δική μου πλευρά σε αυτό θα προσπαθήσω να συμβάλω».

Τέλος, ως πρώτη γυναίκα στο αξίωμα, δεν παραβλέπει να κάνει ειδική αναφορά στην επικοινωνία της με τον κόσμο αλλά και την προσπάθεια να ανοίξει τον θεσμό στην κοινωνία και να δώσει φωνή σε πρόσωπα που δεν έχουν – κάτι που όπως λέει έχει ανταπόκριση.