Για παρερμήνευση των αναρτήσεων του έκανε λόγο ο Μιθριδάτης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, με τις έντονες αντιδράσεις για παλαιότερες αναρτήσεις, με τη Νέα Δημοκρατία να μιλά για σεξιστικές αναφορές.

Το γνωστό μέλος του συγκροτήματος Ημισκούμπρια μίλησε για τον λόγο που αποφάσισε να κατέβει στην πολιτική, μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του από τον Αλέξη Τσίπρα για τις επερχόμενες εκλογές.

«Πρέπει όλοι να δώσουμε πολύ μεγάλο βάρος στην πολιτική»

«Νομίζω ότι πρέπει όλοι ενεργά να ασχολούμαστε με ζέση με την πολιτική, ιδιαιτέρως μετά τα τέσσερα τελευταία χρόνια τα οποία είναι αρκετά ζοφερά για το μέσο Έλληνα και όχι μόνο. Πρέπει όλοι να δώσουμε πολύ μεγάλο βάρος στην πολιτική και όχι να την αφορίζουμε ή να είμαστε απαξιωτικοί», είπε.

«Νομίζω ότι κάθε άνθρωπος πρέπει αυτή τη στιγμή με κάθε τρόπο να ψηφίσει και να φροντίσει για το μέλλον του άμεσα. Είναι πολύ σημαντικό να είμαστε οι ίδιοι υπεύθυνοι για τις ζωές και τις αποφάσεις μας και να μην αποφασίζουν άλλοι για εμάς. Εγώ σαν καλλιτέχνης θεωρώ ότι έχω λόγο ύπαρξης στην πολιτική, έχω πολιτική θέση και δεν μιλάω μόνο για τον εαυτό μου αλλά για όλους τους καλλιτέχνες. Οι καλλιτέχνες πρέπει να έχουν θέση και να είναι ενεργοί πολιτικά», πρόσθεσε.

«Στις αναρτήσεις μου χρησιμοποιώ το χιούμορ μου»

Αναφορικά με τις επικρίσεις για παλαιότερα σχόλιά του στα social media, στις οποίες είχε ασκήσει και κριτική στον Αλέξη Τσίπρα, είπε: «Εγώ στις αναρτήσεις μου χρησιμοποιώ το χιούμορ μου, τη σάτιρά μου. Έχω έναν συγκεκριμένο τρόπο που εκφράζομαι και ο κόσμος τον ξέρει. Έτσι κάνω τα σχόλιά μου προς όλες τις κατευθύνσεις».

«Ο Αλέξης Τσίπρας έχει χιούμορ και δεν υπάρχει καμία περίπτωση παρερμηνείας των δηλώσεών μου. Δεν τέθηκε κανένα τέτοιο θέμα», τόνισε.

Όπως είπε, έχει κάνει «καλές κουβέντες» με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ: «Έχουμε δει που συγκλίνουν οι δρόμοι μας και αποφασίσαμε ότι θα ήταν πολύ καλή ιδέα στο να προχωρήσουμε στο να ανατραπεί αυτό το καθεστώς που έχει κάνει τις ζωές μας πολύ δύσκολες».

«Είμαι υπέρ των δικαιωμάτων των γυναικών, της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, όλων των ανθρώπων»

Για τα σχόλια και τους στίχους που τον κατηγορούν ότι στοχοποιεί τις γυναίκες και τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, απάντησε: «Για να το ξεκαθαρίσουμε αυτό το πράγμα μια και για πάντα. Είμαι υπέρ των δικαιωμάτων των γυναικών, της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας και γενικώς όλων των ανθρώπων. Θεωρώ αστείο να χρησιμοποιείται σαν επιχείρημα και να χρησιμοποιούνται κάποιες αναρτήσεις στο Twitter οι οποίες είναι κοπτοραπτική που είναι απαντήσεις ειρωνικές σε σεξιστικά tweets. Είναι σατιρικά tweets, ειρωνικά tweets και βεβαίως υπάρχουν και κάποια tweets τα οποία πραγματικά υποστηρίζουν ξεκάθαρα τις γυναίκες. Νομίζουν λοιπόν αυτοί οι άνθρωποι ότι εγώ μιλάω εναντίον τους. Είναι πολύ μεγάλο λάθος αυτό. Είναι λάθος, ή δεν υπάρχει αντίληψη ή υπάρχει κάποιος δόλος».