O Ανδρέας Δρυμιώτης, γνωστός αναλυτής των εκλογών, μίλησε σε εκπομπής της κρατικής τηλεόρασης για τη μάχη του Μαΐου και αναφέρθηκε στην παράσταση νίκης, το ποιοτικό στοιχείο των δημοσκοπήσεων που, σύμφωνα με τον ίδιο, δεν έχει διαψευστεί ποτέ.

Ο κ. Δρυμιώτης τόνισε ότι παρά την τραγωδίας στα Τέμπη και παρά τη φθορά που έχει η Νέα Δημοκρατία, η παράσταση νίκης είναι... στον Θεό. Οι διαφορές είναι πολύ μεγάλες, υπερβαίνοντας το 40% στις περισσότερες δημοσκοπήσεις, καταγράφοντας επί της ουσίας ποιος πιστεύουν οι πολίτες ότι θα είναι ο νικητής των εκλογών. Κάτι που επηρεάζει και την γκρίζα ζώνη των αναποφάσιστων.

Εντύπωση προκάλεσε και η αναφορά του σύμφωνα με την οποία όποιος πάρει το 35% την πρώτη Κυριακή, θα έχει αυτοδυναμία τη δεύτερη.

Ο κ. Δρυμιώτης αναφέρθηκε επίσης στο γεγονός ότι σε αυτές τις εκλογές θα ξέρουμε στις 21:00 και τα ποσοστά και τις έδρες, εξαιτίας της προόδου που έχει επιτευχθεί και του προγραμματισμού να εφοδιαστούν όλα τα εκλογικά τμήματα με τάμπλετ.

Επίσης πρόβλεψε ότι δεν θα σχηματιστεί κυβέρνηση από την πρώτη Κυριακή διότι όπως αναφέρει: «Για να έχει 151 έδρες από την πρώτη Κυριακή χρειάζονται δύο πράγματα: όλοι όσοι θα μαζευτούν να αθροίζουν στο 46,2% και αυτοί που μένουν εκτός κάτω από 3% να αθροίζουν στο 8%. Εάν μία από τις δύο συνθήκες δεν ισχύει, δεν γίνεται».