Το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της «Απογευματινής» για τις «εικονικές προσλήψεις» των παιδιών του τομεάρχη Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Ραγκούση, προκειμένου να εισπράττουν επίδομα ανεργίας, έχει προκαλέσει πολιτικό «σεισμό».

Στο ρεπορτάζ της εφημερίδας για τον πρώην υπουργό γίνεται εκτενής αναφορά από τα περισσότερα ειδησεογραφικά sites της χώρας, μεταξύ των οποίων το protothema, το iefimerida, tomanifesto, το ereportaz και το lykavitos. «Αποκάλυψη-βόμβα για τον Ραγκούση», επισημαίνεται στις ενημερωτικές ιστοσελίδες, αρκετές εκ των οποίων θέτουν καυτά ερωτήματα για τον τομεάρχη Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ μετά τα όσα δημοσιεύτηκαν στην «Α».





Η αποκάλυψη

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ραγκούσης φέρεται να προσέλαβε εικονικά δύο από τα τρία παιδιά του και τα δήλωνε ως υπαλλήλους στην ατομική του επιχείρηση, δηλαδή στη βίλα της Πάρου. Κατ' αυτόν τον τρόπο, αφενός μπορούσε να αυξάνει τα λειτουργικά έξοδα της επιχείρησης, και συνεπώς να πληρώνει λιγότερο φόρο, και αφετέρου τα παιδιά του να είναι δικαιούχοι και να λαμβάνουν ακόμα και σήμερα εποχικό επίδομα ανεργίας.