Θυμάστε τον Γιώργο Παπανδρέου, που, όταν έβαλε τη χώρα στα μνημόνια, για να τονώσει την πατριωτική αυτοθυσία των Ελλήνων έλεγε πως «συναντάω ανθρώπους στον δρόμο και μου λένε “για την πατρίδα θα δώσω και έναν μισθό”»; Ε, κάτι αντίστοιχο δήλωσε προ ημερών και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης, μιλώντας σε κομματική εκδήλωση στο Βέλγιο. Όπως ισχυρίστηκε, επιβεβαιώνοντας τελικά πως η αύξηση της φορολογίας είναι αναπόσπαστο κομμάτι στην ιδεολογία της Αριστεράς, υπάρχουν επενδυτές που δεν εξετάζουν πόσο θα φορολογηθούν, αρκεί να υπάρχουν κανόνες και καθαρή νομοθεσία. Σύμφωνα με τον κ. Παπαδημούλη, όλοι αυτοί οι επενδυτές τού λένε: «Αν έχουμε κανόνες, μπορούμε να δεχτούμε και περισσότερη φορολογία».

Ποιος θυμάται τους δημοσκόπους του ’19;

Στην ομιλία του Δ. Παπαδημούλη, την οποία παρακολουθούσαν οι συνάδελφοί του ευρωβουλευτές Π. Κόκκαλης και Α. Γεωργούλης, ο κ. Παπαδημούλης έριξε και τις μπηχτές του προς την ηγεσία. Μεταξύ άλλων, πως «έχουμε καθυστερήσει να ανακοινώσουμε το κυβερνητικό μας πρόγραμμα», ενώ έθιξε, διά της μεθόδου της εξυψώσεως, την παλαιότητα του Α. Τσίπρα, χαρακτηρίζοντάς τον «παλαίμαχο» της πολιτικής. Επίσης, μίλησε για συντρόφους με «τουπέ» ύφος, κοινώς καλαμοκαβαλάρηδες, και άλλους που αρέσκονται σε «καπετανλίκια».

Τις τελευταίες αυτές αναφορές όλοι κατάλαβαν ότι τις συνέδεσε με τον Π. Πολάκη. Όμως το πιο φαρμακερό σχόλιο το έκανε για τους «δημοσκόπους» του ΣΥΡΙΖΑ, που το 2019 διαβεβαίωναν την ηγεσία του κόμματος πως «είμαστε τσίμα τσίμα με τη ΝΔ».

«Σε αυτή την εκστρατεία, σε αυτή την προσπάθεια, ακούω μερικούς να λένε ότι έχουμε κερδίσει. Έχουμε τη νίκη στο τσεπάκι. Και το έλεγαν πριν από τα Τέμπη. Υπάρχουν τέτοιοι στον ΣΥΡΙΖΑ. Εγώ λέω να μην εφησυχάζουμε. Καλός είναι ο ενθουσιασμός και η αισιοδοξία, αλλά να μην εφησυχάζουμε. Γιατί δεν ξεχνάω και τους δημοσκόπους μας, που μας έδιναν παραμονές των ευρωεκλογών του 2019 πως είμαστε τσίμα τσίμα και φάγαμε δέκα μονάδες στο κεφάλι και μετά πως είναι ντέρμπι οι εθνικές και τις χάσαμε με 8,5%», ανέφερε χαρακτηριστικά.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Απογευματινή» στις 4/4/23