H Άρτεμις Νικηφόρου, η κρητικιά νοσηλεύτρια, ούσα η μικρότερη από το γκρουπ των 10 εθελοντριών από το νησί της, δεν το σκέφτηκε καν να αφήσει τα πάντα και να "ανέβει" στη Θεσσαλονίκη εθελόντρια στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο, για να βοηθήσει το προσωπικό με την πανδημία του κορονοϊού.

Όπως δεν το είχε σκεφθεί να πάει, εθελόντρια και πάλι, με τον Ερυθρό Σταυρό στις πλημμύρες στη Χερσόνησο. Τότε, είχε αφήσει τα ιατρικά εργαλεία και είχε πιάσει το φτυάρι, καθαρίζοντας τις λάσπες από τα σπίτια ηλικιωμένων, απεγκλωβίζοντας και βοηθώντας τον συνάνθρωπο, κόντρα στα σημεία των καιρών.

Ποια είναι όμως η Άρτεμις Νικηφόρου που "κατεβαίνει" υποψήφια βουλευτής στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, μόλις στα 28 της χρόνια;

Εκτός από τη νοσηλευτική, στο νοσοκομείο του Ρεθύμνου και την εθελοντική συνεισφορά, η Άρτεμις είναι και αθλήτρια στον σύλλογο Αρκάδι Ρεθύμνου στην άρση βαρών, έχοντας συμμετάσχει μάλιστα σε δύο τελικές φάσεις Γυναικών.

"Ήθελα να βοηθήσω το νοσηλευτικό προσωπικό που δίνει μάχη με τον ιό. Αγαπάω το επάγγελμά μου, αγαπάω τον εθελοντισμό και σίγουρα τον συνάνθρωπο. Σε αυτή την εποχή νομίζω δεν μπορεί να μείνει κανείς αμέτοχος", είχε δηλώσει η ίδια στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, για τις εθελοντικές υπηρεσίες της, στα 25 της χρόνια, στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης.

"Δεν μπορώ να κρύψω το ότι φοβήθηκα αρκετά. Σίγουρα όταν έρχεσαι αντιμέτωπη με μια πανδημία σε ανησυχεί. Αλλά πρέπει να ξεπεράσουμε τους φόβους μας. Πρέπει σταθούμε δίπλα στον συνάνθρωπό μας που έχει ανάγκη. Είτε αυτός είναι ένας νοσηλευόμενος, είτε ιατρός – νοσηλευτής".




Όλα όσα είπε τα απέδειξεμ με τις πράξεις της, καθώς δεν δίστασε να βουτήξει μέσα στις λάσπες, στις πλημμύρες που είχαν πλήξει την Χερσόνησο Κρήτης, δίνοντας τον καλύτερό της εαυτό.



Ο ομαδάρχης της Άρτεμις, Μανώλης Ραπτάκης είχε γράψει στον προσωπικο του λογαριασμό για τη νεαρή εθελόντρια: "Τιμή μου… Η Άρτεμις είναι ένα νέο κορίτσι, όμορφο, γελαστό, ευγενικό. Και εθελόντρια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στο σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών. Την προηγούμενη Παρασκευή ήμασταν μαζί στη Χερσόνησο. Σήμερα είναι στη Θεσσαλονίκη σαν νοσηλεύτρια να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του κορονοϊού. Τιμή μου που σε γνωρίζω, που ανήκεις στο τμήμα που τυχαίνει να είμαι πρόεδρος. Δίνεις αξία και νόημα σε αυτή μου την ιδιότητα. Σε ευχαριστώ", καταλήγει ο κ. Ραπτάκης.



Η συνάδελφός της στον Ερυθρό Σταυρό και δικηγόρος, Χριστίνα Χαρατσάρη ανέφερε επίσης για την νεαρή εθελόντρια: "Εκτίμηση και σεβασμός για τις νοσηλεύτριες που εθελοντικά προσφέρουν με όλες τους τις δυνάμεις αφήνοντας τα σπίτια τους για να επιτελέσουν το ανθρωπιστικό τους έργο. Για την Ερυθροσταυρική μας οικογένεια όμως ιδιαίτερη περηφάνια γι αυτό το 24χρονο κορίτσι που πριν από μια εβδομάδα βουτηγμένη στις λάσπες βοηθούσε με τους συναδέλφους στην μεγάλη καταστροφή στην Κρήτη και σήμερα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη για να βοηθήσει σε αυτή την υγειονομική κρίση.


Συγχαρητήρια στους γονείς που μεγάλωσαν αυτό το παιδί με αρχές και αξίες και ένα μεγάλο ευχαριστώ για το παράδειγμα που δίνει στην Ερυθροσταυρική μας οικογένεια. Δεν ξέρω αν κάποια στιγμή θα δοθούν από τον ΕΕΣ τα εύσημα σε αυτό το νέο κορίτσι, στην συνείδηση των συναδέλφων της όμως θα έχει πάντα ξεχωριστή θέση", τόνισε στην ανάρτησή της.