Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον διαβάσαμε τις απαντήσεις του κ. Γιάννη Ραγκούση και του πρώην κουνιάδου του Χρήστου Ρούσσου στο αποκαλυπτικό δημοσίευμα των «Π» σχετικά με τις καταγγελίες της κυρίας Αργύρη, η οποία μέσω της εφημερίδας κάνει λόγο για αδήλωτη εργασία στο ξενοδοχείο της οικογένειας της άλλοτε συζύγου του τομεάρχη Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ.

Κατ’ αρχήν να υπενθυμίσουμε ότι το σύνολο του δημοσιεύματος βασίζεται στην σοκαριστική είναι η αλήθεια μαρτυρία της κυρίας Σβετλάνα Αργύρη.

Εκείνη είναι που αναφέρεται συνεχώς, όπως προκύπτει και από το ηχητικό ντοκουμέντο που δημοσιεύουν τα parapolitika.gr στην «κυρία Κατερίνα (σσ. Ρούσσου)». Εμείς δεν έχουμε αλλάξει ούτε κόμμα από τα λεγόμενά της και παραθέτουμε στο ρεπορτάζ αυτούσιες τις συνομιλίες μας με την ίδια.

Παράλληλα, δεν μπορούμε να μην εκφράσουμε την απόλυτη ικανοποίησή μας για το γεγονός ότι ο ίδιος ο αδελφός της κυρίας Κατερίνας Ρούσσου επιβεβαιώνει πλήρως την ύπαρξη και την «εργασιακή σχέση» της κυρίας Αργύρη με την επιχείρηση. Μάλιστα οι αναφορές που δικαιώνουν τους ισχυρισμούς της κυρίας Αργύρη δεν σταματούν εκεί, αφού αφενός ο κ. Ρούσσος δεν διαψεύδει το περιστατικό της καταγγελίας και αφετέρου επιβεβαιώνει τον χρόνο στον οποίο συνέβη.

Όσο για το αν ο κ. Ραγκούσης ήταν εν διαστάσει ή όχι με την αδελφή του από το 2012, ειλικρινώς θα μας επιτρέψει τόσο ο ίδιος ο κ. Ρούσσος, όσο και ο πρώην υπουργός μην λάβουμε υπόψιν τα κουτσομπολιά της Πάρου, αλλά τα επίσημα έγγραφα και την κοινή λογική. Με δεδομένο λοιπόν ότι ο Γιάννης Ραγκούσης και η Κατερίνα Ρούσσου προχωρούσαν σε κοινή δήλωση πόθεν έσχες μέχρι και τη χρήση του 2018, για το νόμο, αλλά και κατ΄ επέκταση για την ίδια τη ζωή ήταν κανονικότατη ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ.

Aκούστε το ηχητικό ντοκουμέντο

Και πάμε και παρακάτω. Βλέπετε δεν μπορεί να μείνει ασχολίαστος ο απολύτως αποκαλυπτικός για το πώς αντιλαμβάνονται στην εν λόγω επιχείρηση την έννοια της εργασίας χαρακτηρισμός της κ. Αργύρη ως.... υποψήφιας εργαζόμενης!

Πρόκειται ασφαλώς για έναν όρο εντελώς... πρωτοεμφανιζόμενο για τα εγχώρια εργασιακά δεδομένα και ως εκ τούτου προκύπτει ένα εύλογο ερώτημα. Άραγε ο βουλευτής της Αριστεράς και πρώην υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, αλλά και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας τον αποδέχονται; Ναι ή όχι; Η απάντησή τους έχει ιδιαίτερη σημασία, αφού κάλλιστα μπορούμε να υποθέσουμε, ότι από σήμερα οι εργοδότες που θέλουν να παραβιάσουν την εργατική νομοθεσία θα επικαλούνται την ορολογία που εισήγαγε ο άλλοτε κουνιάδος του Γιάννη Ραγκούση περί υποψήφιας εργαζόμενης.

Η ανάρτηση του αδερφού της πρώην συζύγου του Γιάννη Ραγκούση για το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ των Παραπολιτικών

Έτσι για να δούμε πώς αντιλαμβάνεται την θεμελιώδη έννοια της εργασίας ένας βουλευτής μιας εργατικής εκλογικής περιφέρειας (Β’ Πειραιά) κι ένα αριστερό κόμμα που θεωρεί αξιακά αυτού του είδους τα ζητήματα.

Τέλος, μιας και ο Γιάννης Ραγκούσης είναι τομεάρχης Διαφάνειας της αξιωματικής αντιπολίτευσης και για να μην υπάρχει καμία.... αδιαφάνεια, ας μας απαντήσει: Εμφανιζόταν ή όχι στην ξενοδοχειακή μονάδα της οικογένειας της πρώην συζύγου του; Γνώριζε ή όχι για τη λογική τύπου «υποψήφιας εργαζόμενης» με την οποία αντιμετώπιζε η εργοδοσία το προσωπικό; Παρενέβη ή όχι, αξιοποιώντας τις προσβάσεις του στην Πάρο, όπως ακούγεται να λέει ξεκάθαρα η κυρία Αργύρη, προκειμένου να τακτοποιηθεί ή να μπαλωθεί το όλο θέμα που προέκυψε με τον έλεγχο που επικαλείται η ίδια;

ΥΓ. Με μεγάλη χαρά να παραθέσουμε τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας και στη Δικαιοσύνη, εφόσον ο κ. Ραγκούσης και οποιοσδήποτε άλλος το επιθυμεί...