Συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής παραχώρησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας απέκλεισε για μια ακόμη φορά το ενδεχόμενο να επιδιώξει τον σχηματισμό κυβέρνησης, αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δεύτερο κόμμα, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι πολίτες δεν θα λάβουν υπόψη τους τα γκάλοπ.

Επίσης, υποστήριξε ότι η απλή αναλογική μπορεί να οδηγήσει σε βιώσιμη κυβέρνηση
συνεργασίας.

«Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη και το κόστος με οποιοδήποτε πρόσχημα, να οδηγήσει τη χώρα στις δεύτερες και τρίτες εκλογές που επιδιώκει η ΝΔ;», διερωτήθηκε.

Ακόμα, σημείωσε ότι από την πρότασή του για κυβερνητική συνεργασία δεν εξαιρείται κανείς «εκτός από τη ΝΔ, το κόμμα του κ. Βελόπουλου και την ακροδεξιά».

Ερωτηθείς για τον Παύλο Πολάκη, απάντησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα δημοκρατικό και πολυσυλλεκτικό.

«Δεν έχουμε όλοι τις ίδιες απόψεις και το ίδιο ύφος», τόνισε, προσθέτοντας ότι το να αναγνωρίζει κανείς λάθη και μάλιστα δημόσια, να τα ξεχωρίζει από τις προθέσεις και να βλέπει τις αρνητικές επιπτώσεις τους στη συλλογική δράση, είναι πράξη στοιχειώδους ευθύνης.

«Και είναι πολύ πιο ουσιαστική από μία υποκριτική συγγνώμη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για τον φράχτη στον Έβρο, ο Αλέξης Τσίπρας, είπε: «Προφανώς και θα τον διατηρήσουμε, αλλά δεν θα μείνουμε μόνο σε αυτό. Θα διεκδικήσουμε την προστασία των συνόρων μας στη βάση του διεθνούς και ευρωπαϊκού δικαίου».