Ανακοίνωση για το σεμινάριο πρώτων βοηθείων για γονείς και παιδιά εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία, που τόνισε ότι ήταν προσβάσιμο σε κωφά και βαρήκοα άτομα. 

Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας


Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η Γραμματεία Ποιότητας Ζωής και Εθελοντισμού και η Γραμματεία Ατόμων με Αναπηρία της ΝΔ πραγματοποίησαν σε συνεργασία με την Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδας, στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών για γονείς και παιδιά, το οποίο ήταν προσβάσιμο σε κωφά και βαρήκοα άτομα με διερμηνεία στη νοηματική γλώσσα.

Στο σεμινάριο παραβρέθηκε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κωφών Ελλάδας κ. Κωνσταντίνος Σίμψης και οι υποψήφιοι βουλευτές (άτομα με προβλήματα ακοής) Δήμητρα Αράπογλου και Δαγρές Χρήστος.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά:

Τις κυρίες Βιβή Σιδέρη και Ροζαλία Φουντά, για την ευγενική προσφορά της νοηματικής.

Τον Γενικό Γραμματέα της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδας κ.Τζαννή Πολυκανδριώτη για την συνεργασία.

Και τους εκπαιδευτές κ.κ: Ευσταθία Μαριδάκη, Άννα Καρασαββίδου και Γεώργιο Κούρτη για την άψογη εκπαιδευτική διαδικασία.

Ο Γραμματέας ΑμεΑ της ΝΔ Κωνσταντίνος Λολίτσας δήλωσε πως «Τα σεμινάρια πραγματοποιούνται με μεγάλη επιτυχία εδώ και καιρό. Αυτό που συνδιοργανώνουμε σήμερα , έχει την ιδιαίτεροτητα πως απευθύνεται και σε άτομα με προβλήματα ακοής. Πρόκειται για ένα ευρύ πλαίσιο που προωθούν οι δυο Γραμματείες του Κόμματος και έχει να κάνει με την επιμόρφωση δημόσιων υπηρεσιών σε θέματα επικοινωνίας και ενημέρωσης σε άτομα με προβλήματα ακοής».

Η Γραμματέας Ποιότητας Ζωής και Εθελοντισμού της ΝΔ Πίστη Κρυσταλλίδου ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες γιατί επέλεξαν, να διαθέσουν τον πολύτιμο χρόνο τους , για να εκπαιδευτούν και να μπορούν να βοηθήσουν έναν συνάνθρωπο τους.


Οι δυο Γραμματείς δεσμεύτηκαν πως θα συνεχίσουν τη συνεργασία με την Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδας, για την πραγματοποίηση περισσότερων σεμιναρίων πρώτων βοηθειών για ανθρώπους με προβλήματα ακοής».