«Ο Κασιδιάρης είχε βρει έναν τρόπο να μιλάει στον δικηγόρο του, να λέει αυτά που θέλει και στη συνέχεια να μοντάρονται από δικούς του ανθρώπους», δήλωσε στα «Παραπολιτικά» 90,1 και στην εκπομπή «Γιατί με ξύπνησες πρωί;», με τον Σωτήρη Ξενάκη και τον Βασίλη Σκουρή, ο βουλευτής της ΝΔ Μπάμπης Παπαδημητρίου.

Τόνισε πως στην κοινωνία υπάρχει ένα ρεύμα που πιστεύει ότι θα ρίξει τον Μητσοτάκη, ενώ σημείωσε πως στην Ελλάδα δεν έχουν αποφασίσει οι πολιτικοί να πουν ότι όσους υπερασπίζονται εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας δεν θα τους αφήνουν να μπαίνουν στη Βουλή.

Ανέφερε πως πολλοί συμπολίτες μας υποφέρουν με το κύμα ακρίβειας, ενώ αναγνώρισε πως υπάρχει δυσαρέσκεια στους πολίτες αλλά και μια συναντίληψη μεταξύ των πολιτών ότι αυτά που μπορεί να κάνει το κράτος τα έχει κάνει.

Aναλυτικά οι δηλώσεις του:

Αναφορικά με τα «διαγγέλματα» Κασιδιάρη από τη φυλακή: Είχα ρωτήσει γιατί τον αφήνουν να παρεμβαίνει και μου είχαν εξηγήσει ότι είχε βρει έναν τρόπο να μιλάει στον δικηγόρο του, που έχει το απόλυτο δικαίωμα, να του λέει αυτά, αυτά να μοντάρονται μετά από ομάδες. Εξεπλάγην πόσο καλά οργανωμένες ήταν αυτές οι ομάδες. Η ουσία του θέματος είναι ότι υπάρχει ένα ρεύμα μέσα στην κοινωνία που πιστεύει ότι με αυτόν τον τρόπο θα ρίξει τον «μητσοτακισμό» και τα ΜΜΕ. Αν διαβάσετε τη δήλωση αυτού του δικαστικού, που είναι ντροπή που βρέθηκε αυτός ο άνθρωπος να καλύψει τον Κασιδιάρη, αν διαβάσετε τη δήλωσή του όταν ανέλαβε πρόεδρος, είναι εναντίον του Μητσοτάκη και των δημοσιογράφων. Στον δικό τους κόσμο, σε αυτά που λένε, το μεγάλο πρόβλημα είναι η Δεξιά, δεν ασχολούνται ιδιαίτερα με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις, ασχολούνται με τον εκάστοτε πρόεδρο της ΝΔ, με τρόπο πολύ βαρύ μέχρι και υβριστικό, και ασχολούνται συστηματικά με τους δημοσιογράφους, τους οποίους θεωρούν όλους πουλημένους, που νέμονται τον τόπο και την ελευθερία έκφρασης. Αυτό είναι από τα χαρακτηριστικά του φασισμού.

 Η Ελλάδα δεν έχει αυτή τη στιγμή αποφασίσει να συνδέσει το πολιτικό και να πει ότι όσοι υπερασπίζονται α, β, γ που η ανθρωπότητα τα έχει χαρακτηρίσει ως εγκλήματα εναντίον της δεν θα τους αφήνουμε να μπαίνουν στη Βουλή. Η συζήτηση που έχει γίνει έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι δεν μπορούμε να το κάνουμε.

Ερωτηθείς ποιο είναι το κλίμα στον κόσμο σε σχέση με την ακρίβεια: Είναι πάρα πολύ συμπολίτες μας οι οποίοι με το κύμα ακρίβειας έχουν υποφέρει και αυτό το εισπράττεις. Οι περισσότεροι όμως πλέον, ανεξαρτήτως τι θέλουν να ψηφίσουν, καταλαβαίνουν τη διάσταση του προβλήματος, άρα αντιλαμβάνονται καλά ότι αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να βοηθήσεις τους έχοντες τη μεγαλύτερη ανάγκη και ότι αυτό το κάνεις και αυτό το αντιλαμβάνονται. Υπάρχει δυσαρέσκεια, αλλά ταυτόχρονα υπάρχει μια συναντίληψη μεταξύ των πολιτών ότι αυτό που μπορεί να γίνει από την πλευρά του κράτους γίνεται. Δεν λέω ότι είναι ευχαριστημένοι, παραδέχονται όμως ότι γίνονται πράγματα.

Για τις πρώτες κάλπες: Αυτή τη στιγμή αυτό που ενδιαφέρει τους πάντες είναι η κάλπη που θα βρει μπροστά του, εκεί θα εκφραστεί. Η άποψή μου είναι ότι πάμε να πούμε πόσο μας αρέσει αυτό το κόμμα έναντι του άλλου κόμματος, δεν είναι κάτι άλλο, μετά το πώς θα λυθεί το κυβερνητικό είναι μια άλλη ιστορία.