διαρροή μηνυμάτων μέσω των social media από τον Ηλία Κασιδιάρη ερευνούν οι Αρχές με διεξαγωγή πειθαρχικού ελέγχου, αφού ο καταδικασμένος για τη συμμετοχή του στη Χρυσή Αυγή, δεν διαθέτει κινητό ή πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας ο βαρυποινίτης καταδικασμένος για την συμμετοχή του στην εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής φέρεται να ανεβάζει μηνύματά του στο YouTube με τους υποστηρικτές του να επιχαίρουν στα σχόλια, ενώ στέλνει και ειδοποιήσεις μέσω Viber.

Την ίδια ώρα, όπως μεταδίδουν πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ο Ηλίας Κασιδιάρης βρίσκεται υπό στενή παρακολούθηση, ενώ δεν διαθέτει και κινητό τηλέφωνο ή πρόσβαση στο διαδίκτυο προκειμένου να επικοινωνεί με κόσμο εκτός φυλακής. Στο πλαίσιο αυτό, όπως προβλέπεται, τα μόνα επισκεπτήρια που δέχεται ο Ηλίας Κασιδιάρης, είναι δια ζώσης με συγγενείς του και τον δικηγόρο του.

Όπως προκύπτει από τις ίδιες πηγές, το άλλοτε πρωτοπαλίκαρο του Νίκου Μιχαλολιάκου, επικοινωνεί, όπως έχει το δικαίωμα και με καρτοτηλέφωνο με τον δικηγόρο και τους συγγενείς του χωρίς να μπορεί να προσδιοριστεί ποιος είναι αυτός που καταγράφει τα λόγια του και στην συνέχεια τα δημοσιεύει στο διαδίκτυο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, έχει ήδη ζητηθεί πειθαρχικός έλεγχος, όπως είχε συμβεί και στις 7 Οκτωβρίου 2021 όταν το Συμβούλιο Φυλακών Δομοκού είχε συνεδριάσει και είχε αποφασίσει ξανά τον έλεγχο του Ηλία Κασιδιάρη για τα κηρύγματα μίσους που έβλεπαν το φως της δημοσιότητας.