Σε υψηλούς τόνους κινήθηκε η συζήτηση στη Βουλή για την τροπολογία της κυβέρνησης, η οποία θέτει πρόσθετες δικλίδες ασφαλείας, προκειμένου να «μπλοκαριστεί» η κάθοδος του κόμματος Κασιδιάρη στις επικείμενες εκλογές. 

Κατά τη συζήτηση στο Κοινοβούλιο η κυβέρνηση εξαπέλυσε δριμύ «κατηγορώ» κατά του ΣΥΡΙΖΑ για εκλογικούς τακτικισμούς με στόχο την αντισυστημική ψήφο, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας στην τοποθέτησή του καταλόγισε πρόχειρη νομοθέτηση και ευθεία παρέμβαση στη Δικαιοσύνη, με τον Μάκη Βορίδη να κατηγορεί ανοιχτά τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι υιοθετεί τα επιχειρήματα της υπεράσπισης των φασιστών. 

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο υπουργός Εσωτερικών αναφέρθηκε στον Αντώνη Σαμαρά επί πρωθυπουργίας του οποίου άρχισε ουσιαστικά η αποκαθήλωση της Χρυσής Αυγής και η ποινική δίωξη των εγκληματιών του ναζιστικού μορφώματος. 

Συγκεκριμένα ο Μάκης Βορίδης είπε από το βήμα της Βουλής: «Εάν δεν υπήρχε ο Αντώνης Σαμαράς, να πάρει την απόφαση που πήρε κατόπιν της εισηγήσεων που δέχτηκε ο μαχητικός αντιφασισμός θα εμάχετο και οι συγκεκριμένοι θα ήταν εκτός φυλακής και πιθανότατα εντός Κοινοβουλίου. Καθαρές κουβέντες. Αυτό τι σημαίνει; Σημαίνει ότι για μια ακόμη φορά υποτιμάτε τη θεσμική αξία των κοινοβουλευτικών θεσμών, προκειμένου να επιτευχθούν συγκεκριμένοι συνταγματικοί στόχοι. Τα ίδια κάνετε και τώρα».