Ο δικηγόρος στις Βρυξέλλες κ. Νίκος Κορογιαννάκης μίλησε στα «Παραπολιτικά» 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή για την υπόθεση Γεωργούλη.

Μεταξύ άλλων, τόνισε: «Η υπόθεση προέρχεται από μια ανακοίνωση που είναι υποχρεωμένη να κάνει η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σύμφωνα με τον κανονισμό του Κοινοβουλίου όταν λαμβάνει αίτημα άρσης ασυλίας. Υπάρχει μια διαδικασία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, παραπέμπεται στην Επιτροπή Νομικών Θεμάτων, η οποία πρέπει να γνωμοδοτήσει, θα ακούσει τον ενδιαφερόμενο και μετά θα υπάρξει ψήφος στην Ολομέλεια για την άρση της ασυλίας».

Για την άρση ασυλίας σημείωσε: «Στην υπόθεση της κ. Καϊλή έγινε υπερ-επείγουσα διαδικασία και τελείωσε σε μερικές μέρες, εδώ θα πάρει δύο μήνες οπωσδήποτε».

«Δεν είχε διαρρεύσει κάτι από την Εισαγγελία, οπωσδήποτε υπάρχει μια καθυστέρηση στις ενέργειες. Αυτή τη στιγμή έχουμε τον Ευρωπαίο εισαγγελέα, που είναι ένας καινούργιος θεσμός, λειτουργεί έναν χρόνο στην πραγματικότητα, ο οποίος προσπαθεί να βρει τη θέση του στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα. Και φαίνεται ότι ο Ευρωπαίος εισαγγελέας ζήτησε την άρση της ασυλίας και όχι οι βελγικές Αρχές, παρότι είναι οι βελγικές Αρχές που ερευνούν την υπόθεση. Τρία χρόνια για την έρευνα σε ένα ζήτημα ενδοοικογενειακής βίας ή βιασμού είναι πολύ. Όταν υπάρχει ασυλία, δεν μπορεί να εξεταστεί ο καταγγελλόμενος, δεν υπάρχουν προσβάσεις στα email του, στα τηλέφωνά του, δεν μπορεί να παρακολουθηθεί και τα λοιπά, αλλά πάντως είναι μεγάλο το χρονικό διάστημα τρία χρόνια να παραμένει στα συρτάρια μια τέτοια υπόθεση», σημείωσε ακόμα.