Για την ύπαρξη τριών νέων καταγγελιών για τον Αλέξη Γεωργούλη, μετά από αυτήν που έκανε επωνύμως η Ελένη Χρονοπούλου, έκανε λόγο η εκπομπή του ANT1 «Το πρωινό».

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τρεις νέες καταγγελίες, που αναμένονται τις επόμενες ώρες ή ίσως και αύριο, αφορούν οι δύο σε εργασιακό εκφοβισμό και η μία σε βία.

Μάλιστα, ένας από τους καταγγέλλοντες είναι άνδρας.


Οι καταγγελίες που είναι προ των πυλών

Ειδικότερα, όπως αναφέρθηκε στην εκπομπή του ΑΝΤ1, μια νεαρή εργαζόμενη στο γραφείο του Αλέξη Γεωργούλη έκανε καταγγελία για εργασιακό μπούλινγκ.

Η αναφορά έγινε το 2020 για ενόχληση στον εργασιακό χώρο, έγινε εσωτερικός έλεγχος για την υπόθεση, όμως δεν βρέθηκαν στοιχεία και η υπόθεση μπήκε στο αρχείο.

Επίσης, ένας άντρας, μόνιμος υπάλληλος στο γραφείο του Αλέξη Γεωργούλη, έκανε αναφορά το 2019 για ενόχληση στον εργασιακό χώρο, έγινε έλεγχος, δεν βρέθηκαν στοιχεία και η υπόθεση μπήκε στο αρχείο.

Για τις δύο αυτές περιπτώσεις, η πλευρά Γεωργούλη αναφέρει ότι είναι καταγγελίες για λόγους αντεκδίκησης, γιατί δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους και εκδιώχθηκαν.

Η επόμενη καταγγελία ήρθε από ασκούμενη στο γραφείο του Αλέξη Γεωργούλη. Έκανε αναφορά για βία και ξυλοδαρμό σε έξοδο για ποτό, αλλά δεν προχώρησε σε επίσημη καταγγελία.

Σύμφωνα με «Το πρωινό», η ασκούμενη δικηγόρος από τη Θεσσαλονίκη φαίνεται να είναι σε επικοινωνία με δικηγόρο για την υπόθεσή της και για το αν θα πρέπει τώρα να προβεί σε καταγγελίες.

Η τέταρτη καταγγελία είναι αυτή της Ελένης Χρονοπούλου, η οποία κατήγγειλε επώνυμα τον Αλέξη Γεωργούλη.


Τι λέει η δικηγόρος του Αλέξη Γεωργούλη

Στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Το πρωινό» μίλησε η δικηγόρος του Αλέξη Γεωργούλη.
Η Σταματίνα Μαλλά, μια εκ των δικηγόρων του Αλέξη Γεωργούλη, είπε ότι μέχρι στιγμής συγκεντρώνουν «διάσπαρτες πληροφορίες από το Διαδίκτυο», ενώ αποκάλυψε ότι «ο κ. Γεωργούλης ακόμη δεν έχει κληθεί από τις Αρχές».

«Θέλουμε όσο πιο γρήγορα να πάει να απολογηθεί, για να λάβουμε και τη δικογραφία», είπε η συνήγορος του ευρωβουλευτή, ο οποίος «δηλώνει αθώος και θα αποδείξει την αθωότητά του».

Τι είπε ο δικηγόρος της Ελένης Χρονοπούλου

Λίγη ώρα αργότερα, στην εκπομπή «Το πρωινό» του ΑΝΤ1 φιλοξενήθηκαν δηλώσεις του Σπήλιου Σπηλιάκου, ενός εκ των συνηγόρων της Ελένης Χρονοπούλου, της δικηγόρου και στελέχους του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, η οποία, όπως αποκάλυψε ο νομικός, έχει καταγγείλει τον ευρωβουλευτή όχι για σεξουαλική παρενόχληση, αλλά για βιασμό.

«Δεν είναι σεξουαλική παρενόχληση. Είναι καταγγελία για βιασμό και πρόκληση σωματικής βλάβης. Αναμένουμε τις επόμενες κινήσεις από τις βελγικές Αρχές», ανέφερε ο κ. Σπηλιάκος.

Συμπλήρωσε ότι η καταγγέλλουσα «είναι ένας δυνατός άνθρωπος και προσπαθεί να αντέξει», ενώ επισήμανε πως «η καταγγελία έγινε αμέσως, οι χρόνοι της έρευνας είναι ζήτημα των βελγικών Αρχών».

Αποκάλυψε δε πως ούτε η πλευρά της κ. Χρονοπούλου έχει λάβει γνώση της δικογραφίας, με το αποτέλεσμα της έρευνας, λέγοντας ότι «πρώτα θα κληθεί ο κατηγορούμενος να λάβει γνώση της δικογραφίας και μετά θα τη λάβουμε εμείς».