Στο τέλος Μαΐου αναμένεται η συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής του ευρωκοινοβουλίου, που θα αποφασίσει για την άρση ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη. Την ίδια ώρα, στο «φως» έρχεται μια «αινιγματική» δημοσίευση της καταγγέλλουσας Ε.Χ. το 2020, όταν κανείς δε γνώριζε για τα όσα φέρεται να είχε ζήσει από τον Έλληνα ευρωβουλευτή.

Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, τέσσερις μήνες μετά την πρώτη καταγγελία για βιασμό και ξυλοδαρμό, η καταγγέλλουσα Ε.Χ. κρατούσε κρυφό το όνομα του Αλέξη Γεωργούλη από τις βελγικές αρχές. Τη στιγμή που το αποκάλυψε έκανε μια αινιγματική ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ήταν Μάιος του 2020, τέσσερις μήνες μετά την αρχική καταγγελία, η Ε.Χ. πήγε ξανά στις αρχές και κατονόμασε τον Αλέξη Γεωργούλη.
Εκείνο τον μήνα, στις 17 Μαΐου, η δικηγόρος έκανε μια ανάρτηση στο instagram: ανέβασε μια φωτογραφία από το νεοκλασσικο κτίριο Δικαιοσύνης των Βρυξελλών με τέσσερις μόνο λέξεις: «Νεοκλασικισμός και δικαιοσύνη σε συνδυασμό».

____________2023-04-22__9_11_58___

Για τους 3.200 ακολούθους της, η συγκεκριμένη ανάρτηση είχε μια ωραία εικόνα και μια λεζάντα. Για εκείνη, όμως, φαίνεται εκ των υστερών ότι είχε ιδιαίτερο συμβολισμό.