Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, και η Ελεονώρα Μελέτη με τη Χριστίνα Κοραή είχαν μία διαφορετική και ξεχωριστή συζήτηση το πρωινό της Τετάρτης στην εκπομπή «MEGA Καλημέρα».

Ο κ. Χατζηδάκης μίλησε τόσο για τη θητεία του στο υπουργείο όσο και για τις επερχόμενες εκλογές. Μιλώντας, ωστόσο, για την οικογένειά του και για τον 5,5 ετών γιο του, αποκάλυψε πως ανάμεσα στις πρώτες λέξεις που έγραψε ο μικρός ήταν και ο ΕΦΚΑ!

«Περνάμε από ένα κτίριο στην Κηφισίας, εκεί κοντά στο Χαλάνδρι όπου μένουμε, και είναι του ΕΦΚΑ και λέει ο μικρός "μαμά, μπαμπά, ο ΕΦΚΑ". Δεν θα το πιστέψετε, πριν από λίγο καιρό ζήτησε να γράψει. Άρχισε να γράφει τα πρώτα του γράμματα. Έγραψε ΕΦΚΑ και αμέσως μετά έβαλε ένα Χ. Γιατί ταλαιπωρεί τον μπαμπά. Πώς το αντιλαμβάνεται, από αυτά που ακούει», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

«Οι πολιτικοί δεν πρέπει να κρύβουν πτυχές της προσωπικότητάς τους»

Αρχικά ο υπουργός μίλησε για το προφίλ των πολιτικών: «Οι πολιτικοί δεν πρέπει να κρύβουμε πτυχές της προσωπικότητά μας, όχι να τις προβάλλουμε και να γίνουμε μαϊντανοί ή να γίνουμε διαφημιστικά προϊόντα, να βρούμε τη σωστή ισορροπία. Βεβαίως η πολιτική, το έργο μας, οι τροπολογίες, αλλά, από την άλλη πλευρά, είμαστε κι εμείς με την οικογένειά μας και τον χαρακτήρα μας».

«Από τότε που γεννήθηκαν αντιπαθώ τα μεγαλεία και τις κουστωδίες»

Και πρόσθεσε ο υπουργός: «Από τότε που γεννήθηκα αντιπαθώ τα μεγαλεία και τις κουστωδίες. Θυμάμαι, ήμουν νέος ευρωβουλευτής και πηγαίναμε σε βασιλικά παλάτια, και έλεγα στον εαυτό μου "πώς στο καλό ζουν εδώ πέρα και δεν παθαίνουν κατάθλιψη”».

Για την επικοινωνία που έχει με τον κόσμο στην καθημερινότητά του σχολίασε ο Κωστής Χατζηδάκης: «Είναι κομμάτι της πολιτικής και έχει δύο πτυχές, το ένα κομμάτι "μπράβο" τα έχει κάνει καλά, και το άλλο είναι το άσχημο κομμάτι και οι διαμαρτυρίες. Πρέπει να τα αντιμετωπίζεις όλα με ψυχραιμία και αξιοπρέπεια. Η πολιτική είναι χώρος προσφοράς και πρέπει να κοιτάζεις να κάνεις το σωστό και ταυτόχρονα να ακούς την κριτική, όσο οξεία και να είναι».

«Έχω να πάω στη Μύκονο 20 χρόνια – Αν πήγαινα, θα ήμουν αντικείμενο κριτικής»

Σε ερώτηση ποιες είναι οι θυσίες που έχει κάνει σε προσωπικό επίπεδο, ο υπουργός ανέφερε: «Λέω καμιά φορά για τον εαυτό μου, ευτυχώς που δεν έχω πλούσια γούστα. Έχω να πάω στη Μύκονο είκοσι χρόνια τώρα, δεν μου λείπει, αλλά ξέρω ότι αν πήγαινα κάθε τρεις και λίγο θα ήμουν αντικείμενο σχολιασμού. Έχω απόλυτη επίγνωση ότι αν κάνεις υπερβολές, θα τις βρεις μπροστά σου».

Σχετικά με τη γυναίκα του, Πόπη Καλαϊτζή, δήλωσε ο κ. Χατζηδάκης: «Έχει μεγαλώσει στον πολιτικό χώρο, ήταν στην αυτοδιοίκηση, τα αντιλαμβάνεται αυτά. Το γεγονός ότι είμαστε και οι δύο πολιτικοποιημένοι μας έφερε πιο κοντά».

«Η σύζυγός μου έκανε πίσω, δεν γινόταν να είμαστε και οι δύο στην πολιτική»

Στη συνέχεια ο Κωστής Χατζηδάκης αποκάλυψε ότι η γυναίκα του έκανε πίσω, μια και η κ. Καλαϊτζή βρισκόταν εντός του πολιτικού στίβου, για να προχωρήσει ο σύζυγός της.

«Το εκτιμώ πολύ αυτό και της το αναγνωρίζω», παραδέχθηκε.

Και πρόσθεσε σχετικά με την σύζυγό του: «Της αναγνωρίζω επίσης ότι αφιερώθηκε στο παιδί μας. Θήλαζε για δύο χρόνια, γιατί είναι οπαδός του μητρικού θηλασμού, είχε αφήσει πίσω για λίγο την ιατρική, τώρα ξεκίνησε να τα συνδυάζει».

«Έκρυψα το μονόπετρο πίσω από ένα γιαούρτι μία μέρα πριν από τον γάμο»

Κατόπιν η σύζυγος του κ. Χατζηδάκη, κάνοντάς του έκπληξη, μίλησε στην εκπομπή μέσω σύνδεσης skype και περιέγραψε μεταξύ άλλων και πώς της έκανε πρόταση γάμου.

«Στην ουσία δεν έγινε ποτέ, απλώς το αποφασίσαμε. Ωστόσο, μου έδωσε το δαχτυλίδι, αλλά πότε μου το έδωσε; Μία μέρα πριν από τον γάμο».

Ο υπουργός ανέφερε ότι τον γάμο τους τον έκαναν σε ένα σπίτι κοινών φίλων, όπου είχε γίνει η πρώτη τους γνωριμία, με 80 καλεσμένους και το δαχτυλίδι το είχε κρύψει πίσω από ένα γιαούρτι.

Πόπη Καλαϊτζή: «Ο Κωστής είναι ένας κανονικός άνθρωπος»

Σε ερώτηση προς την κ. Καλαϊτζή ποιο είναι το χαρακτηριστικό που ξεχωρίζει τον Κωστή Χατζηδάκη απάντησε: «Τον σύζυγό μου τον γνώρισα όταν ήμουν στην πολιτική. Τότε, λοιπόν, ήθελα λεωφορεία, έστειλα μία επιστολή στον υπουργό και μετά τον συνάντησα από κοντά και είχα πάρει μαζί μου στο ραντεβού την αδερφή μου. Άρχισα να του αναλύω όλα αυτά τα θέματα με τα λεωφορεία, ωστόσο μου έκανε εντύπωση η γλυκύτητά του. Μετά το πρώτο ραντεβού, στη συνέχεια αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν ένας κανονικός άνθρωπος, παρά το γεγονός ότι είναι ένας φτασμένος πολιτικός».

Για το πώς είναι ο υπουργός ως πατέρας σχολίασε η σύζυγός του: «Είπα στη μητέρα ότι ο Κωστής θα γίνει ένας υπέροχος πατέρας».

Για την προσωπική της σταδιοδρομία στην πολιτική ανέφερε ότι δεν την επέλεξε για τα αξιώματα, αλλά γιατί επιθυμεί να κάνει πράγματα και καλύπτει αυτή την ανάγκη της τώρα η κ. Καλαϊτζή μέσα από την ιατρική.

Σχετικά με την ακρίβεια, η σύζυγος του υπουργού είπε: «Επειδή προσέχω πάντα τις τιμές, γκρινιάζω, αλλά πάντα προσπαθώ να ψωνίζω από προσφορές και να παρακολουθώ τις τιμές».

Απευθυνόμενος στους νέους και στην ανάγκη εύρεσης εργασίας ο υπουργός δήλωσε: «Νομίζω είναι η αγωνία κάθε νέου σε όλες τις εποχές. Είχε μεσολαβήσει και μία δεκαετής κρίση. Αυτή την ώρα τα πράγματα είναι διαφορετικά. Νομίζω ότι αν κάνουμε σοβαρές επιλογές ως λαός και κυβερνήσεις μπορούμε να μειώσουμε κι άλλο τα επίπεδα της ανεργίας».

Και τόνισε: «Θαυματοποιοί δεν είμαστε, προσπαθούμε. Δεν μπορούμε να εξαφανίσουμε το διεθνές κύμα ακρίβειας, δεν μπορούμε να πούμε ”γεννηθήτω ανάπτυξη”. Έχει μπει η Ελλάδα σε μία τροχιά, έχουμε ανέβει αρκετά σκαλιά παραπάνω, αλλά πρέπει να κάνουμε προσπάθειες για τους νέους».

Τι θα έπαιρνε ο υπουργός μαζί του σε ένα ερημικό νησί;

Στη συνέχεια η Χριστίνα Κοραή ρώτησε τον υπουργό αν ήταν σε ένα ερημικό νησί ποια θα ήταν τα τρία πράγματα που θα έπαιρνε μαζί του.

«Πρώτον θα έπαιρνα μία νταμιτζάνα νερό, ένα τεράστιο κιβώτιο με σάντουιτς και ένα βιβλίο πολυσέλιδο», ανέφερε.

Για τον γιο του κι αν ξέρει τι δουλειά κάνει ο μπαμπάς του περιέγραψε ο κ. Χατζηδάκης: «Ήμουν στο τάμπλετ και κάτι κοίταζα και μου λέει η Πόπη "βρε Κωστή, είσαι στο σπίτι, ασχολήσου λίγο με τον Γιάννη” και απαντά ο Γιάννης: ”Μαμά, ο μπαμπάς είναι σημαντικός, τώρα διαβάζει για τη δουλειά του, άσ' τον να διαβάσει και μετά θα έρθει και σ' εμάς».