Αθώος συνεχίζει να δηλώνει ο Αλέξης Γεωργούλης για τις κατηγορίες που σχετίζονται με σεξουαλική και σωματική κακοποίηση της Ελένης Χρονοπούλου.

Όπως έχει γίνει γνωστό, η δικηγόρος είχε προχωρήσει σε καταγγελία στις αρχές του 2020, την οποία τελικά προσωποποίησε τον Μάιο του ίδιου χρόνου.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, αφορμή για να κατονομάσει τελικά τον Μάιο του 2020 τον Αλέξη Γεωργούλη στάθηκε το γεγονός ότι ο ευρωβουλευτής συμμετείχε ενεργά στο κίνημα #MeToo, ενώ δεν δίσταζε να αναρτά δημοσιεύσεις στα social media υπερασπιζόμενος τα δικαιώματα των γυναικών.

«Πολλές γυναίκες λόγω των μέτρων περιορισμού κυκλοφορίας για τον #COVID19 αντιμετωπίζουν τη βία εκεί όπου θα έπρεπε να είναι πιο ασφαλείς: στα σπίτια τους! Σήμερα απευθύνω έκκληση για ειρήνη στα σπίτια όλου του κόσμου», έλεγε σε ανάρτησή του στις 8 Μαΐου του 2020 ο Αλέξης Γεωργούλης, ενώ σε άλλη έγραφε:

«Είμαι μαζί της. Εσύ; Η βία κατά των γυναικών και των κοριτσιών είναι μία από τις πλέον διαδεδομένες, επίμονες και κατάφωρες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, σήμερα, στον κόσμο. 1 στις 3 γυναίκες παγκοσμίως έχει υποστεί σωματική ή σεξουαλική βία».

Αναρτήσεις όπως αυτές, φαίνεται, σύμφωνα με το Mega, να οδήγησαν τη δικηγόρο στην ονομαστική καταγγελία, καθώς θεώρησε τη στάση του ευρωβουλευτή υποκριτική.

Σημειώνεται, τέλος, ότι την καταγγελλόμενη περίοδο από τη δικηγόρο η ίδια απέχει από τα social media.

Δείτε βίντεο με το σχετικό ρεπορτάζ του Mega