Οι τρεις δικηγόροι του Αλέξη Γεωργούλη αναμένεται να παραλάβουν πιθανότατα και σήμερα τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί εις βάρος του ευρωβουλευτή, τον οποίο κατήγγειλε η Ελένη Χρονοπούλου για βιασμό και ξυλοδαρμό.

Μάλιστα, ο Αλέξης Γεωργούλης αναμένεται να μεταβεί στις Βρυξέλλες τις επόμενες ημέρες.

Ωστόσο, προτού αρθεί η ασυλία του, φέρεται να έχει ζητήσει ακρόαση από τις βελγικές Αρχές.

Σύμφωνα με το Star, εκτιμάται πως επρόκειτο για επικοινωνιακό τρικ, δείχνοντας πως θέλει να συνεργαστεί και ότι δεν έχει λόγο να φοβάται.

Ωστόσο, κάτι τέτοιο είναι απίθανο να συμβεί, καθώς ανάλογο αίτημα είχε καταθέσει επανειλημμένα και ο Μαρκ Ταραμπέλα (υπόθεση Qatargate), χωρίς να γίνει δεκτό, με την Εισαγγελία να περιμένει την άρση ασυλίας του.

Αν η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου άρει την ασυλία του, ο Αλέξης Γεωργούλης θα κληθεί να καταθέσει και θα δώσει εξηγήσεις στην αστυνομία του Βελγίου για την υπόθεση.

Την τελική απόφαση θα λάβει ο εισαγγελέας σχετικά με την προφυλάκιση ή μη του ευρωβουλευτή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι λόγω του ότι έχουν περάσει τρία χρόνια από την καταγγελία, σύμφωνα με την ΕΡΤ, το πιθανότερο σενάριο είναι μέχρι την ημέρα της δίκης να αφεθεί ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους.


Ποια τα πιθανά σενάρια για την ποινή του

Στο Βέλγιο, οι κατηγορίες για βιασμό και ξυλοδαρμό επισύρουν ποινή κάθειρξης 10 ετών, καθώς πρόκειται για πολύ σοβαρά αδικήματα.

Δεν αποκλείεται οι δικηγόροι του Αλέξη Γεωργούλη να χρησιμοποιήσουν το επιχείρημα του πολιτικού δόλου, της σκοπιμότητας, προκειμένου να μην αρθεί η ασυλία.

Αν κάτι τέτοιο δεν ευδοκιμήσει, η διαδικασία θα περάσει στα χέρια της βελγικής Δικαιοσύνης και θα συγκληθεί προδικαστικό συμβούλιο, όπου θα κληθεί ο Αλέξης Γεωργούλης.


«Δεν υπήρξε σχέση με τη Χρονοπούλου»

Η Ελένη Χρονοπούλου αποκάλυψε πως ούτε οι γονείς της ούτε το κόμμα στο οποίο δραστηριοποιείται γνώριζαν για την κακοποίηση που υπέστη από τον Αλέξη Γεωργούλη πριν από τρία χρόνια.

Σύμφωνα με πηγές από το περιβάλλον της κ. Χρονοπούλου που επικαλείται το Star, δεν ήταν σε σχέση με τον Αλέξη Γεωργούλη.

«Ενδεχομένως κάποιες ελάχιστες φορές να συναντήθηκαν, αλλά σε καμία περίπτωση δεν υπήρξε σχέση», αναφέρουν οι ίδιες πηγές.


Πότε θα φτάσει στα δικαστήρια η υπόθεση Γεωργούλη

Η υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη μπορεί να πάρει μήνες μέχρι να φτάσει στα δικαστήρια, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, καθώς η Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δεν είναι σε θέση αυτή τη στιγμή να επεξεργαστεί την υπόθεση, καθώς δεν έχει λάβει -σύμφωνα με πληροφορίες- ακόμη τη δικογραφία.

Αυτό σημαίνει πως το θέμα μπορεί να συζητηθεί σε πρώτο βαθμό στην επόμενη προγραμματισμένη συνεδρίαση της Επιτροπής στις 30 Μαΐου, ενώ υπάρχουν και κάποια διαδικαστικά που θα καθυστερήσουν την εξέλιξη της υπόθεσης, όπως ο ορισμός ειδικού συμβούλου που θα ενημερωθεί για τη δικογραφία και αναλόγως θα κάνει την εισήγησή του.

Τότε, όμως, θα γίνει μια πρώτη συζήτηση και είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα ακολουθήσουν και άλλες, γιατί είναι πολύ πιθανόν η Επιτροπή να ζητήσει διευκρινίσεις για σημεία της δικογραφίας, όπως συνήθως γίνεται.

Ένα άλλο σενάριο είναι ο Αλέξης Γεωργούλης να δηλώσει κώλυμα και έτσι να αναβληθεί η εξέταση της υπόθεσης και με δεδομένο ότι η Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου συνεδριάζει μόνο μία φορά τον μήνα, κάθε αναβολή ισοδυναμεί με έναν μήνα καθυστέρηση.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα πάρει την τελική απόφαση για την άρση της ασυλίας του πρώην ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ μετά την εισήγηση που θα δεχθεί από την Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων.

Σημειώνεται ότι τον Αύγουστο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι κλειστό και για τον λόγο αυτόν η υπόθεση Γεωργούλη ενδέχεται να φτάσει το φθινόπωρο στα βελγικά δικαστήρια.