Το Ευρωκοινοβούλιο τάχθηκε υπέρ της χρηματοδότησης του φράχτη στον Έβρο δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ», με τον Δημήτρη Τάκη και τη Χριστίνα Κοραή, η ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου.

Ανέφερε πως αν είχε περάσει η τροπολογία του Δημήτρη Παπαδημούλη, θα είχε κλείσει το θέμα της χρηματοδότησης του φράχτη.

Για την υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη, σημείωσε πως είναι βαριές οι κατηγορίες.

Τέλος, για την καταγγέλλουσα ανέφερε πως είναι μια σοβαρή γυναίκα με μεγάλη αξιοπιστία.


Αναλυτικά η συνέντευξη της κ. Ασημακοπούλου στα Παραπολιτικά 90,1

Η ευρωβουλευτής της ΝΔ, κα Άννα–Μισέλ Ασημακοπούλου, μίλησε στον Ρ/Σ «Παραπολιτικά» 90.1 FΜ, στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή.

Για την υπερψήφιση στο ευρωκοινοβούλιο της τροπολογίας για τη χρηματοδότηση του φράχτη στον Έβρου
Α.ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: Χθες στο ευρωκοινοβούλιο ψηφίζαμε μια έκθεση, η οποία δίνει κάποιες κατευθυντήριες γραμμές σε σχέση με τον προϋπολογισμό της ΕΕ για το επόμενο έτος. Μέσα σε αυτή την έκθεση είχε ενσωματωθεί ένα κείμενο με πρωτοβουλία του κ. Παπαδημούλη και διαφόρων άλλων συναδέλφων το οποίο έλεγε ότι δεν πρέπει ο κοινοτικός προϋπολογισμός να χρηματοδοτεί φράχτες στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ, δηλαδή αποκλείει τη χρηματοδότηση του φράχτη στον Έβρο. Εμείς σαν Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα κατεβάσαμε δική μας τροπολογία η οποία έλεγε ότι πρέπει να επιτρέπεται αυτού του τύπου η χρηματοδότηση υποδομών στα εξωτερικά σύνορα κάτι το οποίο το είχαν δεχτεί οι αρχηγοί των κρατών στη συνεδρίαση τους το Φεβρουάριο. Η τροπολογία αυτή μάζεψε την πλειοψηφία του ευρωκοινοβουλίου και πέρασε το αποτέλεσμα είναι ότι κατέπεσε η τροπολογία Παπαδημούλη. Κοινώς στην έκθεση αυτή κατεγράφη η πλειοψηφία του ευρωκοινοβουλίου υπέρ της δυνατότητας χρηματοδότησης του φράχτη στον Έβρο.

Α.ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: Η διαδικασία κατάρτισης του προϋπολογισμού της ΕΕ είναι μια σύνθετη διαδικασία που έχει πολλά στάδια, είναι μια μακροσκελή διαδικασία και είμαστε στο ξεκίνημα της διαδικασίας αυτής. Το σημαντικό όμως που πρέπει να κρατήσει κανείς είναι ότι αν είχε περάσει η τροπολογία του κ.Παπαδημούλη θα είχε κλείσει το θέμα δυνατότητας χρηματοδότησης του φράχτη στον Έβρο. Έτσι όπως είναι τα πράγματα τώρα έχει μείνει ανοιχτό το ενδεχόμενο αυτό, έχουμε κερδίσει την μάχη αλλά όχι τον πόλεμο.

Α.ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: Οι Έλληνες ευρωβουλευτές της ΝΔ και ο ευρωβουλευτής της Ελληνικής Λύσης ψηφίσανε υπέρ της τροπολογίας και υπέρ της έκθεση ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ, που τώρα μας κατηγορεί ότι τορπιλίσαμε την έκθεση, δεν την ψήφισε την έκθεση. Δεν μπορεί να τορπιλίζεις τον προϋπολογισμό επειδή δεν σου πέρασε ο φράχτης και μετά να κατηγορείς εμάς που ψηφίσαμε τον προϋπολογισμό ότι τορπιλίσαμε εμείς την έκθεση! Δεν έχει λογική αυτό.

Για την υπόθεση Γεωργούλη
Α.ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: Το τεκμήριο της αθωότητας πάντοτε το σέβονται όλοι, αλλά είναι πολύ βαριές οι κατηγορίες.

Α.ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: Είχε ακουστεί ότι υπήρχαν καταγγελίες και για σεξουαλική παρενόχληση, αλλά αυτό δεν δε σημαίνει ούτε ότι είναι αλήθεια αυτό και σίγουρα δεν είχε ακουστεί τίποτα σε σχέση με αυτή την πολύ βαριά καταγγελία. Επίσης εγώ μπορεί να μην ξερω την καταγγέλλουσα αλλά δεν έχω ακούσει από κανέναν κακιά κουβέντα για αυτή την κυρία δηλαδή όλοι λένε ότι είναι μια αξιοπρεπέστατη σοβαρή κυρία. Σας το λεω γιατί σας μεταφέρω το κλίμα, το κλίμα είναι ότι έχει γίνει κάτι πάρα πολύ σοβαρό και ότι η συγκεκριμένη γυναίκα είναι πάρα πολύ σοβαρή, έχει μεγάλη αξιοπιστία.