«Το πόρισμα της Ειδικής Επιτροπής συντάχθηκε δίχως απολύτως καμία κυβερνητική παρέμβαση» σημειώνει σε ανακοίνωσή της Νέα Δημοκρατία, απαντώντας στις κατηγορίες του Νίκου Παππά, περί «ψεμάτων Μητσοτάκη».

Ειδικότερα, μετά τη δήλωση του τομεάρχη Μεταφορών  της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι το πόρισμα της επιτροπής «ξεσκεπάζει τα ψέματα Μητσοτάκη», η κυβέρνηση πέρασε στην αντεπίθεση τονίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «εξακολουθεί να κινείται μικροκομματικά».

 «Η Κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή είπε: “όλα στο φως”. Και με αυτήν την αρχή κινείται. Το πόρισμα της Ειδικής Επιτροπής συντάχθηκε δίχως απολύτως καμία κυβερνητική παρέμβαση» ξεκαθαρίζει η ΝΔ.

 Ολόκληρη η ανακοίνωση της κυβέρνησης:

 «Ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε τη συγκρότηση της Ειδικής Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων και μιλούσε για προσπάθεια συγκάλυψης των αιτίων της τραγωδίας, σήμερα ο κ. Παππάς και ο κ. Σπίρτζης επικαλούνται το πόρισμα και μάλιστα επιλεκτικά κάποιες από τις διαπιστώσεις του, τις οποίες προσπαθούν να φέρουν “στα μέτρα τους”. Η Κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή είπε: “όλα στο φως”. Και με αυτήν την αρχή κινείται. Το πόρισμα της Ειδικής Επιτροπής συντάχθηκε δίχως απολύτως καμία κυβερνητική παρέμβαση, δημοσιοποιήθηκε ώστε οι πολίτες να λάβουν γνώση του περιεχομένου του και έχει σταλεί, ήδη, στις Εισαγγελικές αρχές που ερευνούν την υπόθεση ώστε να αποδοθούν ευθύνες. Ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να κινείται μικροκομματικά σε ένα θέμα στο οποίο οι πολίτες ζητούν καθαρές απαντήσεις».

 Νωρίτερα ο Νίκος Παππάς, τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής του Νότιου Τομέα Αθηνών είχε δηλώσει ότι ο κ. Μητσοτάκης «επέλεξε για το σιδηρόδρομο την εγκατάλειψη και τη συγκάλυψη».

 Ολόκληρη η δήλωση του Νίκου Παππά:

 «Ο κ. Μητσοτάκης διόρισε επιτροπή που με το πόρισμά της ξεσκέπασε τα ψέματά του. Ο σταθμάρχης ήταν ακατάλληλος και τηλεδιοίκηση στη Λάρισα δεν υπήρχε από τη φωτιά του Ιουλίου του 2019. Ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε για το σιδηρόδρομο την εγκατάλειψη και τη συγκάλυψη. Η αυριανή προοδευτική κυβέρνηση επιλέγει την ανάταξη και την αλήθεια. Οι ευθύνες θα αποδοθούν».