Ελληνοφρένεια (επανάληψη)
Ελληνοφρένεια (επανάληψη) Θύμιος Καλαμούκης Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης
dndias
Πολιτική

Ανησυχία Δένδια για τους εγκλωβισμένους Έλληνες στο Σουδάν – Τι αναφέρει σε επιστολή του προς τον Μπορέλ

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο υπουργός Εξωτερικών εκφράζει την ιδιαίτερη ανησυχία του για την ασφάλεια των Ελλήνων

Την ανησυχία του για την ασφάλεια των Ελλήνων στο Σουδάν εξέφρασε, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, μέσω επιστολής του που έστειλε στον ύπατο εκπρόσωπο της Ε.Ε., Ζοζέπ Μπορέλ.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο υπουργός Εξωτερικών εκφράζει την ιδιαίτερη ανησυχία του για την ασφάλεια των Ελλήνων, μεταξύ των οποίων και των δύο τραυματιών, και λοιπών Ευρωπαίων πολιτών στο Σουδάν, αναφέροντας και τις προσπάθειες της χώρας μας για την προστασία τους και τον απεγκλωβισμό τους όταν οι συνθήκες τον επιτρέψουν.

 Παράλληλα, ο Νίκος Δένδιας υπογραμμίζει τη σημασία του συντονισμού των κρατών-μελών της Ε.Ε. και τον πρωτεύοντα ρόλο του ύπατου εκπροσώπου στο πλαίσιο των προσπαθειών για τον άμεσο και ασφαλή απεγκλωβισμό των Ελλήνων, καθώς και των λοιπών Ευρωπαίων πολιτών.

 Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο υπουργός Εξωτερικών ενημερώνει για τη θέση της Ελλάδας σχετικά με την ανάγκη άμεσης εκεχειρίας και διεξαγωγής διαλόγου συμφιλίωσης μεταξύ όλων των αντιμαχόμενων πλευρών για την εξασφάλιση σταθερότητας και ενότητας του Σουδάν. Επισημαίνει, δε, την πρωταρχική σημασία που έχει η ασφάλεια και η εδαφική ακεραιότητα του Σουδάν για την ασφάλεια στο Κέρας της Αφρικής.