«Έργο του Αντώνη Σαμαρά είναι ο Οδικός Άξονας Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη», ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην εκδήλωση της υπογραφής σύμβασης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι αυτή η επένδυση δεν δημιούργησε μόνο θέσεις εργασίας αλλά συμπαρέσυρε την ανάπτυξη σε όλη την περιοχή. Είπε ακόμη ότι το όραμα της κυβέρνησης εκπληρώνεται με τον καλύτερο τρόπο στην Καλαμάτα και τη Μεσσηνία.

«Είναι ένα σημαντικότατο έργο το οποίο δρομολογήθηκε από την κυβέρνησή μας. Δεν θα είχε φτάσει στο σημείο να δρομολογηθεί χωρίς τη συμμετοχή και το ενδιαφέρον του Αντώνη Σαμαρά. Είναι δικό του το έργο και σε δύσκολες συγκυρίες ολοκλήρωσε τις μελέτες και για 4 χρόνια η τύχη του έργου, όπως και πολλών άλλων, αγνοείτο. Η ιστορία αυτού του δρόμου συνοψίζει την ιστορία της προηγούμενης δεκαετίας. Μια κυβέρνηση προσπάθησε να κρατήσει τη χώρα όρθια στα πόδια της και έπεσε όταν ο ΣΥΡΙΖΑ με τις ψήφους της Χρυσής Αυγής την έριξε. Και ήρθαν στην εξουσία τάζοντας τον ουρανό με τ’ άστρα. Και έρχονται και μας λένε ότι μας έβγαλαν από τα μνημόνια. Ποια μνημόνια; Το 2014 η διαφορά που χώριζε την κυβέρνηση με τους πιστωτές ήταν ελάχιστη. Κι αν δεν είχε πέσει η κυβέρνηση θα είχε κλείσει η 5η αξιολόγηση. Δεν θα είχε χρειαστεί 3ο μνημόνιο. Το τρίτο μνημόνιο που έκοψε μισθούς και τσάκισε τις συντάξεις ήταν αποκλειστικό δημιούργημα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και της καταστροφικής διαπραγμάτευσης που έγινε το πρώτο εξάμηνο. Πρέπει να αποκαταστήσουμε την αλήθεια γιατί ζητούν ευκαιρία να κυβερνήσουν χωρίς μνημόνια. Τα μνημόνια τα φέρατε εσείς και αν κυβερνήσετε ξανά, θα μας βάλετε και πάλι σε μνημόνια», είπε.

Το έργο των 14 αεροδρομίων πολεμήθηκε λυσσαλέα από τον ΣΥΡΙΖΑ

Ο πρωθυπουργός μίλησε για δύο άλλα σημαντικά έργα, όπως τη διαδικασία για τη σύμβαση παραχώρησης του αεροδρομίου και έως το τέλος του έτους θα έχει κατοχυρωθεί ο σχετικός διαγωνισμός. Θύμισε ότι το έργο των 14 αεροδρομίων πολεμήθηκε λυσσαλέα από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Είπε επίσης ότι η δεύτερη επένδυση είναι το κέντρο εκπαίδευσης στο στρατιωτικό αεροδρόμιο με διακυβερνητική σύμβαση. Θα εκσυγχρονιστεί ο τρόπος με τον οποίο εκπαιδεύονται οι πιλότοι μας. Η Καλαμάτα θα γίνει διεθνές κέντρο εκπαίδευσης πιλότων.

Κλείνοντας ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για όλα όσα γίνονται συνολικά στη Μεσσηνία. Η Καλαμάτα είναι μία από τις πιο γρήγορα αναπτυσσόμενες πόλεις της Ελλάδας.

«Αν δεν είχε πέσει η κυβέρνηση Σαμαρά, δεν θα υπήρχε 3ο μνημόνιο»

«Ήρθαν στην εξουσία τάζοντας τον ουρανό με τ’ άστρα. Και έρχονται και μας λένε ότι μας έβγαλαν από τα μνημόνια. Ποια μνημόνια; Το 2014 η διαφορά που χώριζε την κυβέρνηση με τους πιστωτές ήταν ελάχιστη.

Κι αν δεν είχε πέσει η κυβέρνηση θα είχε κλείσει η 5η αξιολόγηση. Δεν θα είχε χρειαστεί 3ο μνημόνιο. Το τρίτο μνημόνιο που έκοψε μισθούς και τσάκισε τις συντάξεις ήταν αποκλειστικό δημιούργημα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και της καταστροφικής διαπραγμάτευσης που έγινε το πρώτο εξάμηνο.

Πρέπει να αποκαταστήσουμε την αλήθεια, γιατί ζητούν ευκαιρία να κυβερνήσουν χωρίς μνημόνια. Τα μνημόνια τα φέρατε εσείς και αν κυβερνήσετε ξανά, θα μας βάλετε και πάλι σε μνημόνια», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ.

Σαμαράς: Η Ν.Δ. είναι η παράταξη των μεγάλων έργων και αποφάσεων

O Αντώνης Σαμαράς στον σύντομο χαιρετισμό του σημείωσε -μεταξύ άλλων- ότι την περίοδο 2012-2014 προωθήθηκαν οι μελέτες και ολοκληρώθηκαν οι προμελέτες του Οδικού Άξονα Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη.

Χάρη σε αυτήν προσπάθεια έγινε σήμερα δυνατή η υπογραφή της σύμβασης από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, ανέφερε επίσης ο πρώην πρωθυπουργός, ο οποίος έκανε εκτενείς αναφορές στο αεροδρόμιο Βασίλης Κωνσταντακόπουλος, την εγκατάσταση 2.500 επιχειρήσεων στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας αλλά και στο Διεθνές Κέντρο Αεροπορικής Εκπαίδευσης που σηματοδοτεί την αλλαγή σελίδας για την εκπαίδευση των Ικάρων μας.

Ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε ακόμα ότι είναι κομβικής σημασίας το γεγονός ότι ολοκληρώνονται με ταχύτατους ρυθμούς οι εργασίες για το κέντρο αεροπορικής εκπαίδευσης.

Άλλο χρόνο να χάσουμε δεν έχουμε και δεν μπορούμε. Χάρη σε αυτή την προσπάθεια έγινε δυνατή η υπογραφή της σύμβασης από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Η δική μας κυβέρνηση επανεκκίνησε τα βαλτωμένα έργα των αυτοκινητοδρόμων εξαιτίας της κρίσης και του λαϊκισμού. Τη σύμβαση είχε ακυρώσει η άφρων κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Ο κ. Σαμαράς είπε κλείνοντας: «Η δική μας παράταξη δείχνει τον έναν και μόνο δρόμο που έχει η χώρα. Τον δρόμο της ελπίδας, της προκοπής και της ανάπτυξης».