O Αναστάσιος Κανελλόπουλος, που πριν από λίγες ημέρες είχε εκλεγεί πρόεδρος στο εθνικιστικό – ακροδεξιό κόμμα Κασιδιάρη, προκειμένου να ξεπεραστεί το μπλόκο του Ανωτάτου Δικαστηρίου, τώρα, δηλώνει ότι θα κατεβεί με το δικό του κόμμα, με τις ευχές και την υποστήριξη του καταδικασμένου για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και πρώην ηγετικού στελέχους της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, ο Αναστάσιος Κανελλόπουλος δήλωσε πως «επειδή διαπιστώσαμε ότι εξελίσσεται σχέδιο συνωμοτικό, στο οποίο συμμετέχουν πρώτης γραμμής κυβερνητικά στελέχη με σκοπό την εκτόπιση από τις εκλογές του κόμματος αυτού, περιμέναμε να δούμε πώς θα εξελιχθεί το σχέδιο».

Δε θα κατέβει στις εκλογές ο Κασιδιάρης

Ο πρώην αντιεισαγγελέας ξεκαθάρισε ότι ο Ηλίας Κασιδιάρης δε θα κατέβει στις εκλογές, αλλά άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο τα στελέχη του κόμματός του να φιλοξενηθούν στα δικά του ψηφοδέλτια.

Μάλιστα, επιχειρώντας να υπερασπιστεί τον Ηλία Κασιδιάρη, ο Αναστάσιος Κανελλόπουλος επικαλέστηκε το «τεκμήριο της αθωότητας» λέγοντας ότι δεν υπάρχει αμετάκλητη καταδικαστική απόφαση.

«Πού να συμμετέχει, σε μια διαδικασία φάρσα; Εφόσον δε θέλει ο κ. Κασιδιάρης για τους λόγους τους οποίους προ είπα να συμμετέχει σε μια διαδικασία φάρσα και δε θέλει να συμμετέχει το κόμμα του στις εκλογές ούτε ο ίδιος, τι θα κάνω εγώ θα μείνω με σταυρωμένα τα χέρια;».

Στις 5 Μαΐου το ειδικό τμήμα του Αρείου Πάγου θα αποφασίσει για το ποια κόμματα και συνδυασμοί θα επιτραπεί να συμμετάσχουν στις εθνικές εκλογές στις 21 Μαΐου.