Στη Δυτική Αττική, η ΝΔ θα περιορίσει τη διαφορά με το ΣΥΡΙΖΑ και δεν αποκλείεται να είναι πρώτη, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ», με τον Δημήτρη Τάκη και τη Χριστίνα Κοραή, ο υποψήφιος με τη ΝΔ βουλευτής Δυτικού Τομέα της Β΄ Αθηνών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Σε ό,τι αφορά τις αυθαιρεσίες στη Μύκονο, επισήμανε πως το 2020 – 2021 έστειλε 120 αστυνομικούς με αξιωματικούς που έκαναν καταπληκτική δουλειά και έφεραν αποτελέσματα.

Ανέφερε πως πολλοί αυτοαπασχολούμενοι στη Δυτική Αττική δεν θέλουν να σκέφτονται μεταβολή των πραγμάτων σε μια ενδεχόμενη κυβέρνηση ηττημένων.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης σημείωσε πως αυτοδυναμία δεν σημαίνει μια κυβέρνηση που ασκεί μονομερείς πολιτικές.

Ακόμα, χαρακτήρισε ανέκδοτο τα περί προοδευτικής διακυβέρνησης.

Τέλος, τόνισε πως το πρόβλημα της ασφάλεια στη χώρα μας είναι τεράστιο, ενώ συμπλήρωσε πως θα πρέπει να υπάρξουν πολιτικές ασφάλειας και προστασίας.


Αναλυτικά η συνέντευξη του κ. Χρυσοχοΐδη στα Παραπολιτικά 90,1

Ο υποψήφιος βουλευτής Δυτικού τομέα με τη ΝΔ, κος Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μίλησε στον Ρ/Σ «Παραπολιτικά» 90.1 FΜ, στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή.
Μεταξύ άλλων, τόνισε:

Για το Δυτικό τομέα της Αθήνας
«Η Δυτική Αθήνα είναι μια από τις τρεις-τέσσερις περιφέρειες της χώρας όπου ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν πρώτο κόμμα, νομίζω ότι αυτό έχει αντιστραφεί εδώ και πολύ καιρό δεν ξέρω τι θα γίνει στο τέλος, αλλά το αποτέλεσμα της προηγούμενης τετραετίας δεν πρόκειται να επαναληφθεί. Θα μειωθεί η διαφορά σίγουρα ή ακόμα υπάρχει η δυνατότητα να είναι η ΝΔ πρώτο κόμμα», δήλωσε.

«Η Δυτική Αθήνα έχει πάρα πολλούς αυτοαπασχολούμενους, οι οποίοι δεν διανοούνται ότι δεν θα συνεχιστεί αυτή η πορεία της σταθερότητας, της ομαλότητας, της καλής πορείας της δουλειάς τους και της αγοράς και αυτό συνιστά μια πραγματικότητα πολύ ενδιαφέρουσα και ευχάριστη», πρόσθεσε.

Για τις αυθαιρεσίες στη Μύκονο
«Εγώ έκανα ένα μεγάλο εγχείρημα το 2020-2021 έστειλα 120 αστυνομικούς με μια ομάδα αξιωματικών αξιοθαύμαστη, αξιωματικοί, οι οποίοι έκαναν καταπληκτική δουλειά και έφεραν αποτελέσματα. Αυτό θέλει επιμονή, θέλει δουλειά πολύ προκειμένου να σταματήσει ένα πράγμα το οποίο δεν είναι μόνο το ζήτημα της εγκληματικότητας και ότι άλλο κουβαλάει μαζί του αλλά είναι κυρίως ότι θα καταστραφεί το νησί. Άρα με αυτή την έννοια και επειδή εκεί παίζονται πάρα πολλά συμφέροντα έστω και αργά αυτό που γίνεται όχι μόνο πρέπει να γίνει τώρα αλλά πρέπει να γίνεται κάθε μέρα. Πρέπει να συνεχίζεται εσαεί έτσι ώστε να εφαρμοστεί ο νόμος», σημείωσε.

Ερωτηθείς αν μπορεί να επωφεληθεί η ΝΔ από τους αυτοαπασχολούμενους της Δυτικής Αθήνας λόγω του οικονομικού αφηγήματος της άλλης πλευράς
«Όλος αυτός ο κόσμος, ο οποίος για πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια αισθάνεται ασφάλεια σε ό,τι αφορά το περιβάλλον, το οποίο κινείται και επιχειρεί δεν διανοούνται ότι θα αλλάξουν αυτοί οι κανόνες και μόνο στη σκέψη με τις Δήμητρες, τις κυβερνήσεις ηττημένων και την παρουσία αλλά και την παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ από τον οποίο έχουν πολύ μαύρες αναμνήσεις σε ό,τι αφορά την πορεία των επιχειρήσεων τους, των βιοτεχνιών του και μόνο με αυτή την ανάμνηση δεν θέλουν να σκέφτονται μεταβολή των πραγμάτων στη χώρα. Όχι ότι δεν έχουν προβλήματα αλλά αυτό το αγαθό το οποίο κατέκτησαν αυτή την τετραετία για αυτούς είναι πρωτοφανής αυτή η εμπειρία δηλαδή η σταθερότητα η οποία υπάρχει.

«Δεν λέμε μόνοι μας, οι αυτοδύναμες κυβερνήσεις δεν είναι μόνες τους έχουν μεγάλες συμμαχίες κοινωνικές, οι οποίες απλώνονται μέσα στην κοινωνία. Αυτοδυναμία δεν σημαίνει μια μονομερής αυτάρκεια η οποία ασκεί μονομερείς πολιτικές υπέρ ή κατά κάποιων. Εγώ δεν θυμάμαι περίοδο να υπήρξε τόσο μεγάλη και απαράμιλλη λειτουργία του κοινωνικού κράτους κατά τη διάρκεια αυτών των κρίσεων όσο συνέβη με την πρωθυπουργία Μητσοτάκη. Δηλαδή ακούω αυτό το ανέκδοτο περί προοδευτικής διακυβέρνησης και δεν διευκρινίζουν με ποιους θα κάνουν προοδευτική διακυβέρνηση με αυτόν που θα κόψει τον ώμο του, με τον άλλο που λεει ότι δεν θέλει τον Τσίπρα αλλά πέρα από αυτό, είναι ανέκδοτο γιατί ποιες πολιτικές περιλαμβάνει αυτή η προοδευτική διακυβέρνηση. Οι πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ της προηγούμενης τετραετίας κάθε άλλο παρά κοινωνικές ήταν, αυτές οι πολιτικές που εφαρμόστηκαν τα τέσσερα χρόνια Μητσοτάκη είναι πραγματικά πρωτοφανείς», συμπλήρωσε.

Για την ασφάλεια της χώρας
«Το πρόβλημα της ασφάλειας στη χώρα είναι τεράστιο, υπάρχουν τεράστια ελλείμματα. Υπάρχει ένα συνολικό έλλειμμα ασφάλειας από όλους μας στο κράτος αυτό το πράγμα πρέπει να αλλάξει. Εμείς οι πολιτικοί πρέπει να χτυπήσουμε το καμπανάκι και να αρχίσουμε να χτίσουμε πολιτικές ασφάλειας και προστασίας μέσα στο κράτος έτσι ώστε η επόμενη διακυβέρνηση να είναι μεταξύ των άλλων η διακυβέρνηση της ασφάλειας και της προστασίας της ζωής των πολιτών αυτό σημαίνει εκπαίδευση, επαγγελματισμός, εποπτεία, έλεγχος από πάνω και αξιολόγηση».