Την δική του πολιτική ατζέντα η οποία έχει να κάνει με την ακρίβεια, τις υποκλοπές, τα σκάνδαλα διαφθοράς και το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών προβάλλει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας, καθώς στην Κουμουνδούρου υπάρχει η αίσθηση ότι  ο πρωθυπουργός επιχειρεί να αναλωθεί στο αφήγημα του Γιάννη Βαρουφάκη για τις κλειστές Τράπεζες και στην «Δήμητρα».
«Καθημερινά η επιχειρηματολογία της κυβέρνησης κινείται γύρω με τα σενάρια του νέου νομίσματος, την κυβέρνηση των ηττημένων και τις κλειστές Τράπεζες», λένε οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα,  προσθέτοντας ότι στην πραγματικότητα  η κυβέρνηση προβάλει το ΜεΡΑ25, προκειμένου να αποφύγει την αντιπαράθεση για τα σοβαρά θέματα που αφορούν τους πολίτες.

Επιχείρηση αποδόμησης του κυβερνητικού αφηγήματος

«Ο πρωθυπουργός προβάλλει την ατζέντα του Γιάννη Βαρουφάκη, λες και πρόκειται να κυβερνήσει αύριο το πρωί» επισημαίνουν ακόμα τα στελέχη της Κουμουνδούρου. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τα Χανιά όπου μίλησε χθες επιχείρησε να αποδομήσει το κυβερνητικό αφήγημα λέγοντας: «Τα Τέμπη μας έδειξαν με τον πιο τραγικό τρόπο το χάος ανάμεσα σε όσα έλεγαν και σε όσα ΔΕΝ έκαναν ανέφερε αυτή η κυβέρνηση. Και πλάι σ’ αυτό το κράτος, με κέντρο το ίδιο το Μέγαρο Μαξίμου, εξυφάνθηκε ο ιστός ενός σκοτεινού παρακράτους. Με τα Predator και την παρακολούθηση δημοσιογράφων, υπουργών, αντιπάλων της κυβέρνησης, ακόμα και της ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων. Μια απίστευτη κακοποίηση κάθε έννοιας κράτους δικαίου. Και όλα αυτά τα έχει σκεπάσει για μήνες το πέπλο του απόρρητου».
Και πρόσθεσε: «Και ο κύριος Μητσοτάκης, που στο γραφείο του στήθηκε ο μηχανισμός του παρακράτους, όχι μόνο δεν παραιτήθηκε. Όχι μόνο δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να απολογηθεί. Αλλά μας κάνει και μαθήματα δημοκρατίας. Η απλή αναλογική, είπε πριν λίγες μέρες, είναι παγίδα του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν βλάπτει τη Νέα Δημοκρατία, βλάπτει τη δημοκρατία. Έτσι είπε. Ο άνθρωπος που βαρύνεται με την κατηγορία ότι παγίδευσε εκατοντάδες τηλέφωνα τώρα μιλάει για παγίδες. Ο άνθρωπος που παρέδωσε τη δημοκρατία στους κοριούς τώρα εμφανίζεται να την προστατεύει από τι; Από το πιο τίμιο και καθαρό εκλογικό σύστημα. Την απλή αναλογική. Από την ισοτιμία της ψήφου και την ισοτιμία του πολίτη. Αν αυτό δεν είναι ακραία καθεστωτική λογική, ακραία υποκρισία, οι λέξεις έχουν χάσει το νόημά τους».

Ντιμπέιτ

Τα στελέχη της Κουμουνδούρου σχολίαζαν ακόμα την αναφορά του πρωθυπουργού ότι στις δεύτερες κάλπες μπορεί να γίνει ένα ντιμπέιτ ανάμεσα στον ίδιο και τον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας ότι  ο Κυριάκος Μητσοτάκης  αναγκάστηκε να κάνει μία τέτοια δήλωση καθώς η άρνησή του  έχει δημιουργήσει αίσθηση στην κοινωνία δεδομένου ότι δείχνει φόβο.