Ο πρώην ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑΑλέξης Γεωργούλης, απέστειλε ακόμα μία επιστολή για την επίσπευση των διαδικασιών για την άρση της ασυλίας του.

Ειδικότερα, η εν λόγω επιστολή αποτελεί την τρίτη κατά σειρά από τον ίδιο, ενώ είχαν προηγηθεί άλλες δύο με αποδέκτη την πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, προκειμένου να συνδράμει η ίδια στις διαδικασίες.

Στην τρίτη του επιστολή ο Αλέξης Γεωργούλης απευθύνεται στην Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπου θα συζητηθεί το αίτημα για την άρση της ασυλίας του. Παράλληλα ο ευρωβουλευτής τονίζει ότι δεν συντρέχουν λόγοι για την καθυστέρηση της συζήτησης.

Θυμίζουμε ότι το απόγευμα της Τρίτης ορίστηκε ως εισηγητής στην υπόθεση άρσης της ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη ο Πολωνός ευρωβουλευτής Αντρέι Χαλίτσκι από το ΕΛΚ, με τη σχετική συζήτηση να αναμένεται στα τέλη Μαΐου. Συγκεκριμένα, η αρμόδια επιτροπή πρόκειται να συνεδριάσει στις 30 Μαΐου για το ζήτημα, ωστόσο υπάρχει και μια έκτακτη συνεδρίαση στις 24 και 25 Μαΐου.

Από τη Δευτέρα ο Αλέξης Γεωργούλης βρίσκεται στις Βρυξέλλες, ο οποίος επέστρεψε για πρώτη φορά μετά την αποκάλυψη των καταγγελιών σε βάρος του για βιασμό και ξυλοδαρμό.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, ο Αλέξης Γεωργούλης θα συμμετέχει κανονικά στις ψηφοφορίες, όχι ως μέλος του ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης έχει παραδώσει όλους τους φακέλους που διαχειριζόταν.