Η Ελένη Χρονοπούλου και οι πολιτικές και ψυχικές αντοχές της, μετά και τη δημοσιοποίηση των στοιχείων της, για την καταγγελία για βιασμό και ξυλοδαρμό, είναι το θέμα που απασχολεί την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ όσον αφορά τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου Επικρατείας.

Η ίδια βρισκόταν και βρίσκεται στις προτιμήσεις του Νίκου Ανδρουλάκη για συμπερίληψή της στις εκλόγιμες θέσεις, επιμένουν οι γνωρίζοντες, αλλά, όπως επισημαίνουν, εξαρτάται αν επιθυμεί να μπει στην προεκλογική μάχη την παρούσα συγκυρία.

Στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη επιμένουν ότι από πηγές του ΣΥΡΙΖΑ στις Βρυξέλλες διέρρευσαν τα στοιχεία της καταγγέλλουσας για βιασμό από τον ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη και αυτό απομακρύνει έτι περαιτέρω την πιθανότητα μετεκλογικής συνεργασίας.

«Το ρήγμα είναι ακόμη πιο βαθύ, καθώς δεν έχουν δώσει καμία πειστική απάντηση για τον ρόλο στελεχών τους στην υπόθεση. Χρησιμοποίησαν ύπουλα μέσα για να δημιουργήσουν άτεχνα μια πολιτική υποψία για τα κίνητρα της καταγγελίας. Ξεκίνησαν αρχικά να την περιγράφουν αναφερόμενοι ότι ήταν νομική σύμβουλος της Κομισιόν και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, και μέσα σε δύο ώρες έδωσαν και το όνομά της», επισημαίνουν στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Σεξιστικά σχόλια

Σημειώνουν ακόμη ότι από εκείνη τη στιγμή, όπως λέει συστηματικά ο Νίκος Ανδρουλάκης, δεκάδες «εθελοντές» του διαδικτύου από τον ΣΥΡΙΖΑ άρχισαν σεξιστικά σχόλια προκειμένου να ενσπείρουν την αμφιβολία για τα κίνητρά της. Επισημαίνουν δε ότι ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ διέγραψε ένα μεσαίο στέλεχος, άφησε αλώβητες δύο υποψήφιες βουλευτές, που «οικειοποιήθηκαν» ακραία συκοφαντικά δημοσιεύματα περιθωριακού εντύπου, χωρίς να υποστούν καμία κύρωση.

Η αντιμετώπιση του θέματος Γεωργούλη από την Κουμουνδούρου, τονίζουν στελέχη του ΠΑΣΟΚ, πιστοποιεί έναν τρόπο λειτουργίας σκοτεινό και συκοφαντικό για τους πολιτικούς αντιπάλους, που γιγαντώθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ από ομάδες εθελοντών στο διαδίκτυο τα χρόνια του μνημονίου, τις οποίες συντηρεί αλώβητες έως σήμερα.

Κινήσεις Γεωργούλη

Παράλληλα, ο ίδιος ο ανεξάρτητος πλέον ευρωβουλευτής Αλέξης Γεωργούλης, που έχει εγκαταλειφθεί πλήρως από τους πρώην πολιτικούς του φίλους, επιχειρεί να επισπευσθεί η διαδικασία προκειμένου να δει τι ακριβώς υπάρχει στη δικογραφία. Πολλοί νομικοί σε Ελλάδα και Βέλγιο διατυπώνουν και δημοσίως την απορία για την τόσο μεγάλη χρονική απόσταση από την καταγγελία έως την κίνηση των βελγικών Αρχών να ζητήσουν την άρση της ασυλίας του από το Ευρωκοινοβούλιο.

Όσον αφορά το ότι οι βελγικές Αρχές δεν του δίνουν πρόσβαση στα στοιχεία ή δεν «ανοίγουν» τα χαρτιά τους για το υλικό που υπάρχει στον φάκελο, η πλευρά Γεωργούλη θεωρεί πως αυτό τον κρατά σε καθεστώς «ομηρίας». Γι’ αυτό και ζήτησε πρόσφατα με δεύτερη επιστολή του από την πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, να επισπευσθεί η διαδικασία για την άρση της ασυλίας του, γιατί αν πάει με την κανονική ροή θα χρειαστούν περισσότεροι από δύο μήνες. Οι πληροφορίες θέλουν μετά τις 8 Μαΐου να ορίζεται ο εισηγητής της Ειδικής Επιτροπής Ασυλιών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Πάντως, γνώστες των διαδικασιών εκτιμούν ότι η συμφωνία του εγκαλούμενου να αρθεί η ασυλία του διευκολύνει τις διαδικασίες, καθώς οι ευρωβουλευτές θα επιχειρηματολογήσουν εις βάθος για την υπόθεση, από τη στιγμή που έχουν τη δημόσια και εγγράφως διατυπωμένη επιθυμία του να αρθούν οι νομικοί περιορισμοί και να αντιμετωπίσει χωρίς τη βουλευτική του προστασία τη βελγική Δικαιοσύνη.

Το θέμα, πάντως, συντηρείται στην επικαιρότητα, με συναδέλφους του ανεξάρτητου ευρωβουλευτή να τοποθετούνται στο θέμα, οι περισσότεροι αναφερόμενοι στον άνθρωπο τον οποίο γνωρίζουν, χωρίς να εισφέρουν στον δημόσιο διάλογο στοιχεία για το συγκεκριμένο περιστατικό που καταγγέλλει η Ελένη Χρονοπούλου.

Δημοσιεύτηκε στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ στις 25/4