Oι πληροφορίες που κάνουν λόγο για ενδεχόμενη συμπόρευση του Νίκου Νικολόπουλου με τον Ηλία Κασιδιάρη στις επερχόμενες εκλογές της 21ης Μαΐου έχουν φέρει έντονο προβληματισμό στον πολιτικό χώρο. Το γεγονός, πάντως, διαψεύδει κατηγορηματικά η πλευρά Νικολόπουλου.

Το κόμμα του κ. Νικολόπουλου μετονομάστηκε από «Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος» σε «Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες - Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα Ελλάδος». Η προσθήκη του συνθετικού «Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες» στην ονομασία του κόμματος του Νίκου Νικολόπουλου, το οποίο συμπορεύτηκε με την Ένωση Κεντρώων στις βουλευτικές εκλογές του 2019, δημιούργησε αυτόματα συνειρμούς για πιθανή συνεργασία με το «Εθνικό Κόμμα - Έλληνες» του Ηλία Κασιδιάρη.

Μάλιστα, ίδιες πηγές σημειώνουν πως ορισμένοι από τους υποψηφίους που θα παρουσιάσει ο Νίκος Νικολόπουλος στο κόμμα του κατά την κατάθεση των ψηφοδελτίων θα προέρχονται από τον σχηματισμό του Κασιδιάρη, ώστε ακόμη κι αν το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη «κοπεί» από τον Άρειο Πάγο, να έχει εκπροσώπηση έμμεσα στις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Διαψεύδει η πλευρά Νικολόπουλου

Από την πλευρά του ο κ. Νικολόπουλος έχει διαψεύσει κατηγορηματικά το σενάριο συμπόρευσης με τον Κασιδιάρη και, κατά συνομιλητές του, κάνει λόγο για επιχείρηση εμπλοκής του σε μια διαδικασία με την οποία είναι ξεκάθαρα αντίθετος.

Μάλιστα, όπως σημειώνει, δεν θα μπορούσε ποτέ να κάνει ένα βήμα με το οποίο θα πρόδιδε τις αρχές του και το παρελθόν του με τη Νέα Δημοκρατία, ενώ ξεκαθαρίζει πως η αλήθεια θα φανεί όταν θα ανακοινωθούν τα ονόματα που θα περιλαμβάνει το ψηφοδέλτιο του κόμματός του.

Μέχρι στιγμής το κόμμα του κ. Νικολόπουλου, όπως λένε οι ίδιες πηγές, έχει συμφωνήσει με τον Κυριάκο Τόμπρα του κινήματος «Υπέρβαση» και τον Κωνσταντίνο Κατσίκη, πρώην μέλος των ΑΝΕΛ.

Το σενάριο συμπόρευσης του Νικολόπουλου με τον Κασιδιάρη, που έχει, πάντως, αναπτυχθεί, ενδέχεται να οδηγήσει, κατά πηγές, τη Νέα Δημοκρατία να συμπεριλάβει στο υπόμνημα με την ένσταση για το κόμμα του Κασιδιάρη που θα καταθέσει ο Γιώργος Γεραπετρίτης στον Άρειο Πάγο και αυτό του Νίκου Νικολόπουλου.