Πυρετός επικρατεί στα εκλογικά επιτελεία των κομμάτων, ενώ την ίδια στιγμή φουντώνει το προεκλογικό σκηνικό, καθώς οι μετεκλογικές συνεργασίες και τα σενάρια που ακούγονται προκαλούν νέες εντάσεις.

Από την Καβάλα όπου πραγματοποιεί προεκλογική περιοδεία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξαπέλυσε σφοδρά πυρά κατά του Αλέξη Τσίπρα για τα περί σχηματισμού κυβέρνησης ανοχής, θέτοντας το δίλημμα σταθερότητα ή μπάχαλο.

 «Ακούω την αντιπολίτευση να βρίσκεται σε ένα βέρτιγκο παλινωδιών. Στην αρχή άφηναν υπονοούμενα για κυβερνήσεις ηττημένων, τώρα μιλάνε για κυβερνήσεις ανοχής. Άρα το δίλημμα δεν είναι για να το πω όπως θα το λέγατε στο καφενείο: σταθερότητα ή μπάχαλο».

 «ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ μπορούν να φτιάξουν κυβέρνηση από την πρώτη κάλπη»

 Την ίδια, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΜEGA, ο Αλέξης Τσίπρας βλέπει το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ στη πρώτη κάλπη στο 32 με 34 % και του ΠΑΣΟΚ στο 12% και επομένως όπως είπε απολύτως ρεαλιστικό το σενάριο της εξασφάλισης της απόλυτης πλειοψηφίας των 151 εδρών στην επόμενη Βουλή.

 «Η πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να δώσει τη δυνατότητα αυτό το 40 να πάει στο 45, 46, άρα να μπορούμε να φτιάξουμε κυβέρνηση από την πρώτη κάλπη δυο κόμματα. Αν δεν υπάρχει αυτός ο μαγικός ο αριθμός των 151 τότε βεβαίως θα πρέπει και τα λεγόμενα μικρότερα κόμματα να αναλάβουν τις ευθύνες τους».

 «Δεν πρόκειται να μπω σε μια συζήτηση  που καθένας λέει ό,τι θέλει φέρνοντας την πραγματικότητα στα μέτρα του μη κοιτώντας τα πραγματικά δεδομένα», είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

 Κόντρα Μητσοτάκη – Τσίπρα για το ποιος αντιγράφει ποιον

Πόλεμος έχει ξεσπάσει μεταξύ Κυριάκου Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα για το ότι ο ένας αντιγράφει τον άλλο τόσο στην προεκλογική καμπάνια στα social media όσο και στις προγραμματικές θέσεις.

 «Προσπάθησε να ντυθεί ΣΥΡΙΖΑ. Μια φορά υποκλοπέας για πάντα υποκλοπέας».

 «Εγώ βλέπω  το ακριβώς αντίθετο. Βλέπω τον κ. Τσίπρα να αντιγράφει τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Κάνει εμφανίσεις στο TikTok παρόμοιες με τον κ. Μητσοτάκη. Κάνει αυτό που λέμε στη γλώσσα της επικοινωνίας mirroring και βρίσκεται σε αμηχανία», δήλώσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Άκης Σκέρτσος.

 «Βλέπω έναν γραβατωμένο λαϊκισμό και έναν λαϊκισμό χωρίς γραβάτα να ξαναπαίζουν τη χώρα στα ζάρια», είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

 «Δε θα πληρώνεστε πια σε ευρώ, σε ‘Δήμητρες’ θα πληρώνεστε»

Την ίδια στιγμή, στα χαρακώματα βρίσκονται τα δύο μεγαλύτερα κόμματα για το σχέδιο «Δήμητρα» του Γιάνη Βαρουφάκη στο φόντο της ψήφου ανοχής που ζητά ο Αλέξης Τσίπρας αν χρειαστεί η προοδευτική κυβέρνηση που θα συγκροτήσει με το ΠΑΣΟΚ την πρώτη Κυριακή.

 «Δε θα πληρώνεστε πια σε ευρώ σε ‘Δήμητρες’ θα πληρώνεστε και από αυτούς ο κ. Τσίπρας αν δεν ζητάει στήριξη λέει τουλάχιστον να μου δώσουν ανοχή», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

 Ο ένας πληρώνει με pass και ο άλλος με «Δήμητρες», είπε ο Αλέξης Τσίπρας, κόβοντας πλέον από εν δυνάμει κυβερνητικό του εταίρο τον κ. Βαρουφάκη.

 «Έχει αποφασίσει να είναι παρτενέρ του Μητσοτάκη. Δεν μίλησα για σύμπραξη. Δεν είναι εν δυνάμει συνομιλητής μου».

 «Θέλει να επιβάλλει στον Αλέξη Τσίπρα να πει ‘τα πάντα για το ευρώ’, το οποίο ισχύει αλλά θέλει ταυτόχρονα να τον κάνει να αποποιηθεί οποιαδήποτε περίπτωση συνεργασίας με το ΜέΡΑ25», είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

 Για σχέδιο αποστασίας σε βάρος υποψηφίων της Ελληνικής Λύσης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ο Κυριάκος Βελόπουλος.

 «Κατηγορώ ευθέως τη ΝΔ εδώ και πάρα πολλούς μήνες για επιχείρηση αποστασίας. Πριν από έναν μήνα τους έλεγα ότι έπαιρναν τηλέφωνο στελέχη μας για να μην κατέβουν μαζί μας, υποψήφιους βουλευτές δηλαδή εν δυνάμει για να πάνε στη ΝΔ να κατέβουν με αυτήν».