Τα πρόσωπα που θα βρεθούν στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας θα ανακοινώσει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα σε μία ειδική τελετή θα δημοσιοποιηθεί τόσο το πρόγραμμα για την οικονομία όσο και οι θέσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την Υγεία, την Παιδεία, τη Δικαιοσύνη, την κοινωνία. Σύμφωνα με πληροφορίες, επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας θα είναι ο Όθωνας Ηλιόπουλος, καθηγητής Ιατρικής στο Χάρβαρντ, ο οποίος εκπροσωπεί και την Ομογένεια, ενώ σε εκλόγιμη θέση θα είναι ο Ευάγγελος Αποστολάκης, πρώην υπουργός Άμυνας, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου, και η γνωστή δημοσιογράφος και συγγραφέας Έλενα Ακρίτα.
Ακόμη, σε μη εκλόγιμη θέση θα βρίσκονται η αντιστράτηγος ε.α. Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, η νομικός Ζωρζέττα Λάλη, η Νατάσα Ρωμανού, ερευνήτρια NASA, και το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην βουλευτής Αλέκος Φλαμπουράρης.

Ντιμπέιτ

Σε ό,τι αφορά το ντιμπέιτ, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θα επιδιώξουν να πείσουν στις επόμενες συνεδριάσεις τα στελέχη των άλλων κομμάτων για την αναγκαιότητα του να γίνει ένα ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον Αλέξη Τσίπρα, δεν θα αρνηθούν ωστόσο να πάρουν μέρος σε μία συζήτηση με όλα τα κόμματα. Θεωρούν δε ότι θα επιβεβαιωθούν απόλυτα για την άποψή τους ότι πρόκειται για παράλληλους μονολόγους.

 Εν τω μεταξύ, χθες ο Αλέξης Τσίπρας σήκωσε το γάντι που του πέταξε ο Γιάνης Βαρουφάκης μέσα από το αφήγημα για τις κλειστές τράπεζες και το νέο νόμισμα «Δήμητρα». Σε συνέντευξή του χαρακτήρισε παρτενέρ του Κυριάκου Μητσοτάκης τον γραμματέα του ΜέΡΑ25, αφού, όπως είπε, σε όλη την προεκλογική περίοδο κάνει πάσες στον πρωθυπουργό. Αναφερόμενος ακόμα στην κυβέρνηση των ηττημένων, επανέλαβε για ακόμα μία φορά ότι δεν βγαίνουν τα κουκιά, ενώ κάλεσε τα στελέχη των προοδευτικών κομμάτων να αναλάβουν τις ευθύνες τους εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ συγκροτήσει κυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ, εάν έρθει πρώτος στην κάλπη.

Δημοσκοπήσεις

Αίσθηση, ωστόσο, δημιούργησε η αναφορά του στις δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας. «Έρχεται η ώρα της κρίσης», είπε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε: «Τώρα την αγωνία την έχουν αυτοί που βγάζουν τις δημοσκοπήσεις». Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισήμανε ακόμη τα λάθη που έκαναν οι δημοσκοπικές εταιρείες το 2015 στο δημοψήφισμα και στις εκλογές του 2019 και είπε: «Οι πολίτες θα πάνε στις κάλπες χωρίς να έχουν στο μυαλό τους τι λένε οι δημοσκοπήσεις».